• ZRENJANINSKA OPOZICIJA PREDSTAVILA KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA

    O čemu su stranke pričale ove nedelje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINSKA OPOZICIJA PREDSTAVILA KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA

    ZRENJANINLiga socijaldemokrata Vojvodine spremna je da preuzme odgovornost za upravljanje Zrenjaninom, a posle 24. aprila Bojan Kostreš će biti gradonačelnik, poručeno je sa ovonedeljne konvencije LSV održane u Zrenjaninu.

    Barokna sala Gradske kuće

    Predsednik LSV Nenad Čanak je ukazao da je Zrenjanin od industrijskog centra došao do toga da se spominje samo po poljoprivredi, i rekao da to mora da se promeni, a upravo je Kostreš, po njegovim rečima, taj koji zna, ume i hoće to da uradi.

    Portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke Alisa Kockar poručila je da predizborna kampanja mora da sadrži dva elementa: predstavljanje kandidata i programa.

    – Svaka stranka treba da pokaže građanima ko su ljudi koje ona smatra najboljima, kao što je Demokratska stranka stala iza dr Gordane Kozlovački i kandidata za odbornike, ali i da pokaže šta ona to smatra da treba da se radi u Zrenjaninu – istakla je Kockar.

    Grupa građana „Naš grad  – naša stvar“ predstavila je kandidate za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina. Nosilac liste je Dragana Popović, poznata operska pevačica. Predstavljeno je i pet osnovnih tačaka na kojima će ova lista insistirati, među kojima su i borba za ispravnu pijaću vodu i uvođenje „zelene stolice“ u rad gradskog parlamenta, kao vid stalne kontrole rada javnih službi.

    Pokret Levica Srbije bavio se izgradnjom golf terena u Zrenjaninu, navodeći da se ne zna ko je investitor i da to nisu znali ni stručnjaci kada je bila javna prezentacija urbanističkog plana.

    – Za tri nedelje investitor je počupao drveće u šumi i uništio višedecenijsko stanište životinja, rasterao ptice i postavio ogradu oko budućeg terena. Moraju se poštovati urbanistički planovi i Zakon o planiranju i izgradnji – poručila je Dejana Pataki, članica inicijativnog odbora Levice Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika