• Zrenjanin na Begeju: Koalicija „I voda i sloboda“ predstavila plan za obnovu i razvoj grada

    Koalicija „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“, koja će se na glasačkom listiću, na predstojećim lokalnim izborima u Zrenjaninu, naći pod rednim brojem 4, predstavila je svoj program.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin na Begeju: Koalicija „I voda i sloboda“ predstavila plan za obnovu i razvoj grada
    Foto: I voda i sloboda

     

    Na adresu redakcije portala zrenjaninski.com stiglo je saopštenje koalicije „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“.

     

    Ovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

     

    Dragi sugrađani,

     

    Već 12 godina naš grad vodi Srpska napredna stranka. Iako su se gradonačelnici menjali, problemi našeg Zrenjanina ostali su nerešeni.

     

    Reka Begej, koja je nekada bila ponos našeg grada, danas je jedna od najzagađenijih reka u Srbiji. Danas, kada vodostaj Dunava naraste, naraste i Tisa, onda se voda u Begeju izmeša sa kanalima u koje smo godinama ispuštali fekalije. Kanalizacija se ispušta direktno u reku, a mulj koji se taloži više od pola veka pogoršava stanje. Neprijatan miris i zagađenje čine Begej neupotrebljivim i neprijatnim za šetnju i rekreaciju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na teritoriji grada Zrenjanina 99.462 birača: Da li je to više ili manje u odnosu na prošle izbore?

     

    Nova Demokratska stranka Srbije i svi njeni koalicioni partneri imaju jasan i ostvariv plan za Zrenjanin – grad na Begeju. Naš projekat se temelji na obnovi i čišćenju Begeja, kao i revitalizaciji tri jezera u centru grada: Jezera 1, 2 i 3.

     

    Verujemo da Zrenjanin može ponovo postati privlačno mesto za život, rad i turizam. Naši planovi uključuju hitno čišćenje mulja iz reke Begej i postavljanje modernih sistema za prečišćavanje otpadnih voda u saradnji sa renomiranim izvođačima i stručnjacima iz ove oblasti.

     

    Tako ćemo ukloniti teške metale i organske materije koje godinama zagađuju našu reku. Zelenilo i uredna priobalja ponovo će privući građane na šetnje i rekreaciju pored Begeja.

     

    Potrebna je i izgradnja i uređenje staza duž Begeja za pešake i bicikliste, sa adekvatnim osvetljenjem, mobilijarom, kako bismo stvorili siguran i prijatan ambijent za sve naše sugrađane. Obnovom Begeja i jezera, Zrenjanin će postati privlačna destinacija za turiste.

     

    Naša vizija za Zrenjanin je jasna, želimo grad koji koristi svoje prirodne resurse na održiv način, koji privlači turiste i zadržava mlade. Grad u kojem ćemo svi biti ponosni da živimo. Pozivamo sve građane Zrenjanina da nam se pridruže u ovom važnom poduhvatu. Na lokalnim izborima, 2. juna 2024. godine, glasajte za listu pod rednim brojem 4.

     

    „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“ (Stranka slobode i pravde, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Promene u fokusu – PUF, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i „Budi heroj“).

     

    Zajedno možemo vratiti Zrenjaninu stari sjaj i učiniti ga mestom gde svi želimo da živimo.

     

    Više vesti o predstojećim lokalnim izborima možete da pročitate u našoj rubrici POLITIKA.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Јесте ли ви озбиљни ???? Ово план за обнову Зрењанина ???? Ништа о фабрици воде, о развоју инфраструктуре, развоју економије, спашавању села о нестајања, о унапређењу здравства, школства, социјалне заштите, спорта,….Овај град се распао, наша примања су на нивоу 80% од Суботице, Ужица, Старе Пазове, деца су се разбежала, има нас скоро 13 хиљада мање од задњег пописа а ви причате о шеталишту поред Бегеја ?!

    2. @goJKO
      Mora se krenuti od nečega realnog.
      Za razliku od drugih, ovi ljudi neće da lažu i pričaju bajke i obećavaju nešto što se ne može (odmah) ispuniti.

      A tebi pošto je očigledno dobro pod SNS-om glasaj za koga hoćeš

    3. @Odin
      Iz sve snage prezirem SNS i sve što oni predstavljaju, ali ako već nemaju šta da kažu, onda treba da ćute i kažu da je jedini cilj i program i zadatak srušiti ove nakaze na vlasti. To ne ide postavljanjem klupe na šetalištu.
      Eto to ja očekujem.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika