• Zoran Sandić: Regionalni vodovod je jedino trajno i održivo rešenje

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu Zoran Sandić smatra da je regionalni vodovod za ceo srednji Banat, sa izvorišta pored Dunava, jedino dugoročno i održivo rešenje za dugogodišnji problem koji Zrenjaninci imaju sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda.   Sandić je podsetio da je projekat regionalnog vodovoda započet još 2006. godine. U to […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zoran Sandić: Regionalni vodovod je jedino trajno i održivo rešenje

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu Zoran Sandić smatra da je regionalni vodovod za ceo srednji Banat, sa izvorišta pored Dunava, jedino dugoročno i održivo rešenje za dugogodišnji problem koji Zrenjaninci imaju sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda.

   

  Sandić je podsetio da je projekat regionalnog vodovoda započet još 2006. godine. U to vreme je tadašnja Vlada Republike Srbije za njegovu realizaciju izdvojila sredstva od 24 miliona evra. Međutim, nakon promene vlasti 2007. projekat je stopiran.

   

  PROČITAJTE JOŠ: ZRAK odgovara: Nemamo vremena da se bavimo besmislenim optužbama

   

  – Regionalnim vodovodom bi se trajno rešio problem, kako za grad Zrenjanin, tako i za sva sela i opštine u srednjem Banatu – smatra Zoran Sandić.

   

  Potrebno formirati tim stručnih i kompetentnih ljudi

   

  Reagujući na informaciju da je Grad Zrenjanin raskinuo ugovor sa preduzećem „Fabrika vode“, koje je izgradilo postrojenje za preradu vode, a koje nikada nije zaživelo u punom obimu, Sandić je kazao da je potrebno formirati tim stručnih i kompetentnih ljudi, kako bi se „spasilo što se može spasti“. Potrebno je, dodao je on, sprovesti i povraćaj imovine i novčanih sredstava koje je grad uložio u fabriku vode.

   

  Komentarišući protestne vožnje u organizaciji Udruženja građana „Zrenjaninska akcija“, Sandić je kazao da DSS podržava opravdan revolt i gnev građana iskazan na ulici.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Plašimo se samo da zahtevi koji su nerealni i pomalo čudni ne potroše energiju građana uzalud. Zahtevi poput dve litre vode po glavi stanovnika dnevno je tehnički neizvodljivo i ponižavajuće za građane. Pitanje je i ko bi tako nešto finansirao i ko bi u svemu tome profitirao. To nije rešenje problema. Rešenje mora biti da građani dobiju zdravu vodu na svojim slavinama. Ali, u svakom slučaju, dodatni pritisak na vlast je dobro došao, bez obzira da li dolazio od raznih inicijativa i pokreta, ili od političkih stranaka. Naravno, pod uslovom da su realni i dobro osmišljeni – zaključio je Zoran Sandić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Citat iz zvaničnog dokumenta:
   „Aktivnosti i rezultati u 2006. godini Instituta za vodoprivredu “JAROSLAV ČERNI”
   Prethodna studija izvodljivosti izgradnje:
   … Koncept regionalnog vodovodnog sistema Dubovac–Zrenjanin–Kikinda:
   • Zahvatanje podzemne vode sa područja Kovin–Dubovac,
   • Nakon prerade u PPV-u voda se distribuira ka opštinskim centrima.
   Za ovakav koncept razmatrano je više varijanti …u periodu do 2030. godine.“
   Izvor: https://www.jcerni.rs/wp-content/uploads/sites/10/2018/12/godisnjak_06_sr.pdf

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika