• ŽENE STRADAJU OD ONIH KOJIMA PRUŽAJU LJUBAV

  ZRENJANIN – Forum žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu pružio je podršku aktivnostima u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, kazala je predsednica tog Foruma Željka Milošević.     – Žene stradaju u svojoj kući, u dvorištu, na radnim mestima. Stradaju od onih kojima pružaju ljubav, poštovanje i poverenje, a to su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ŽENE STRADAJU OD ONIH KOJIMA PRUŽAJU LJUBAV

  ZRENJANIN – Forum žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu pružio je podršku aktivnostima u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, kazala je predsednica tog Foruma Željka Milošević.

   

  Željka Milošević

   

  – Žene stradaju u svojoj kući, u dvorištu, na radnim mestima. Stradaju od onih kojima pružaju ljubav, poštovanje i poverenje, a to su njihovi partneri, očevi, bivši muževi, odnosno oni sa kojima dele ili su delile život. Život bez nasilja je naše osnovno ljudsko pravo i borba protiv nasilja nad ženama je moralna obaveza svih nas. Akcije koje sporovodi Forum žena SPS-a imaju za cilj da se pomogne ženama koje su ugrožene – istakla je Željka Milošević.

   

  Ona je naglasila da je neophodno i ekonomski osnažiti žene, jer se tako one mogu lakše izboriti sa ovim problemom koji se sve više javlja u našem društvu.

   

  – Nasilje nad ženama je veliki problem u Srbiji i nije dovoljno da se njime bavimo samo ovih 16 dana, već 365 dana u godini. Potrebna nam je stalna i aktivna edukacija čitavog društva i jasno iskazana poruka da je bilo kakvo nasilje nad ženama nedopustivo. Svi zajedno moramo da ohrabrimo žene da ne trpe nasilje kojem su izložene i da ga ne prikrivaju – dodala je Milošević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika