• Željko Veselinović: Ko će u „Linglongu“ odgovarati zbog povrede radnika?

    Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović i profesorka Beogradskog univerziteta Ljiljana Tomović obratili su se učesnicima današnjeg, petog po redu protestnog skupa „Zrenjanin protiv nasilja“, održanog u našem gradu.   Današnjem protestu prisustvovali su i roditelji povređenog radnika kineske kompanije „Linglong“, pa je Veselinović pozvao okupljene da ih pozdrave jednim velikim aplauzom.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Željko Veselinović: Ko će u „Linglongu“ odgovarati zbog povrede radnika?

    Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović i profesorka Beogradskog univerziteta Ljiljana Tomović obratili su se učesnicima današnjeg, petog po redu protestnog skupa „Zrenjanin protiv nasilja“, održanog u našem gradu.

     

    Današnjem protestu prisustvovali su i roditelji povređenog radnika kineske kompanije „Linglong“, pa je Veselinović pozvao okupljene da ih pozdrave jednim velikim aplauzom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Judita Popović ispunila zahtev građana i podnela ostavku u Savetu REM-a

     

    Tridesetčetvorogodišnji radnik je povrede zadobio prilikom popravljanja mašine koja je ostala uključena, nakon što se u njoj zaglavila guma. Posle hitne operacije u zrenjaninskoj bolnici, sa teškim povredama grudnog koša i rebara prebačen je u Institut u Sremskoj Kamenici.

     

    – „Linglong“ je, nažalost, fabrika čije ste žrtve vi Zrenjaninci, ali i cela Srbija. Takve fabrike moraju da odgovaraju. Ko će u „Linglongu“ odgovarati zbog povrede ovog radnika? Ko će odgovarati zbog svih onih maltretiranja i mučenja radnika u fabrikama u Srbiji? Naravno, neće niko – poručio je Željko Veselinović.

     

     

    Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, on je podsetio da je premijerka Ana Brnabić, povodom dva masovna ubistva u Srbiji, kazala da sistem nije zakazao.

     

    – Mogu da se složim sa njom, jer sistem ne postoji. Sistem su uništili, institucije zarobili, jednostavno privatizovali državu, kako bi oni mogli da rade šta hoće, da pljačkaju koliko hoće i da uništavaju narod – naglasio je Veselinović.

     

    Ljiljana Tomović: Velike sile imaju svoje interese

     

    Profesorka Beogradskog univerziteta Ljiljana Tomović je takođe govorila o dolasku kompanije „Linglong“ i o zagađenju životne sredine.

     

    – Ako mislimo da će nam neko drugi doneti slobodu i smeniti one koji nas tlače, grdno se varamo. Velike sile imaju svoje interese i nemaju nameru da nama pomognu. Mi možemo sebi da pomognemo – kazala je Tomović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na kraju je citirala italijanskog pesnika Dantea Aligijerija koji je rekao da su najtamnija mesta u paklu rezervisana za one koji ostaju nemi u vremenima velike moralne krize.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika