• ZASEDALA JE SKUPŠTINA GRADA, OVE ODLUKE SU DONETE

  ZRENJANIN – Pred odbornicima Skupštine grada Zrenjanina našlo se 35 tačaka o kojima su raspravljali na današnjem zasedanju, a rad po utvrđenom dnevnom redu počeo je nakon rasprave, koja je trajala duže od jednog sata, i predlaganja dopuna od strane odbornika opozicije.     Odlukom lokalnog parlamenta biće uspostavljena zvanična saradnja između Zrenjanina i Bijeljine, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZASEDALA JE SKUPŠTINA GRADA, OVE ODLUKE SU DONETE

  ZRENJANIN – Pred odbornicima Skupštine grada Zrenjanina našlo se 35 tačaka o kojima su raspravljali na današnjem zasedanju, a rad po utvrđenom dnevnom redu počeo je nakon rasprave, koja je trajala duže od jednog sata, i predlaganja dopuna od strane odbornika opozicije.

   

  skupština grada zrenjanina

   

  Odlukom lokalnog parlamenta biće uspostavljena zvanična saradnja između Zrenjanina i Bijeljine, čime taj grad postaje treći u Republici Srpskoj s kojim ćemo uspostaviti prijateljske odnose, uz Trebinje i Laktaše.

   

  Usvajanjem odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina neposrednom pogodbom – bez naknade, grad je od države dobio pravo korišćenja na zemljištu u Melencima, odnosno stadion u Banji Rusanda. Ovim su se stekli uslovi da se realizuje projekat izgradnje tribina i pomoćnih prostorija na stadionu, za koji su obezbeđena finansijska sredstva.

   

  Odbornici su usvojili i predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije sportsko – rekreativnog turističkog kompleksa „Tisa“, s namerom da to izletište kod Žabaljskog mosta u nekom narednom periodu poprimi nove sadržaje i doprinese razvoju i kvalitetnijoj ponudi izletničkog i nautičkog turizma.

   

  skupština grada zrenjanina

   

  Usvojenim predlogom programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2018. određene su 52 parcele namenjene izgradnji poslovnih i stambenih objekata porodičnog stanovanja, a postupak otuđenja sprovešće se u toku ove godine.

   

  Skupština je danas razmatrala i tri godišnja izveštaja o radu za 2017. godinu, i to Gradske uprave, Zaštitnika građana i Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i ovogodišnje planove rada pomenutog štaba i Komunalne policije.

   

  skupština grada zrenjanina

   

  Nakon sednice oglasila se opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je u saopštenju za javnost navela da je odbornička grupa LSV u Skupštini grada Zrenjanina iskoristila priliku da otvori temu promene imena grada.

   

  Predsednik odborničke grupe Dejan Čapo je postavio pitanje koji je tačno organ Grada doneo odluku da gradonačelnik traži mišljenje o proceduri za promenu imena grada od nadležnog ministarstva.

   

  „Odbornici LSV su, takođe, preuzeli inicijativu i pokazali konstruktivnu ulogu u radu gradskog parlamenta i pokrenuli inicijative za formiranje radnih grupa za sprečavanje odlaska mladih i za probleme sela na teritoriji grada Zrenjanina. Pokrenuta je i inicijativa da se primarna zdravstvena zaštita podigne na viši nivo u svim ambulantama u gradu, kao i da se uvede stalne autobuske linije na trasama gde je to neophodno. Gradska vlast je ostala gluva na sva pitanja i inicijative konstruktivne opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i na taj način pokazala da ih uopšte ne interesuje šta predstavnici građana misle“, naveli su, između ostalog, zrenjaninski ligaši u saopštenju za javnost.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Odbornici su usvojili i predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije sportsko – rekreativnog turističkog kompleksa “Tisa”, s namerom da to izletište kod Žabaljskog mosta u nekom narednom periodu poprimi nove sadržaje i doprinese razvoju i kvalitetnijoj ponudi izletničkog i nautičkog turizma.
   LEPO, SAMO DA LI ZNATE NA ČIJOJ SE TERITORIJI NALAZI NAVEDENO PODRUČJE!!!???
   DA LI SU PREDSTAVNICI TE „ZAJEDNICE MESA“-MZ PITANI, ILI SE SA TIM MOŽE GAZDOVATI ONAKO, „KAKO SE KOME ĆEFNE“- „PARTIZANSKI“…
   ONE 3 TALPE JE „NAFTA-GAS“ POKLONIO ELEMIRU I BILE SU NA „BABATOVU“, DOK IH ONDAŠNJA OPŠTINA ZRENJANIN NIJE PRISVOJILA-UZELA I ODVUKLA KOD ŽABALJSKOG MOSTA!!!
   A, TAJ TEREN I JOŠ NIZVODNIJE OD Ž. MOSTA, PRIPADA KATASTARSKOJ OPŠTINI ELEMIR, PA JE RED DA SE I ELEMIRCI PITAJU!!!
   ZRENJANIN NEMA IZLAZ NA TISU!!!
   I, NEMOJTE, SLUČAJNO, DA PRIKLJUČITE ASFALTNI PUT DOLMOM, OD „BABATOVA“
   DO MAG. PUTA ZA N. SAD, DA SE, SLUČAJNO, „BABATOVO“ I TARAŠ NE RAZVIJU I KONKURIŠU GRADU!!!???
   PREKOR IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika