• Za subotu najavljena blokada kružnog toka kod fabrike guma „Linglong“

    Organizatori i učesnici protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ najavili su za subotu, 1. jul, u 18 časova, blokadu kružnog toka kod fabrike guma „Linglong“.   Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske kuće, aktivista Dejan Janjić je kazao da se prethodne subote na protestu protiv nasilja u Zrenjaninu okupio veliki broj građana.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za subotu najavljena blokada kružnog toka kod fabrike guma „Linglong“

    Organizatori i učesnici protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ najavili su za subotu, 1. jul, u 18 časova, blokadu kružnog toka kod fabrike guma „Linglong“.

     

    Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske kuće, aktivista Dejan Janjić je kazao da se prethodne subote na protestu protiv nasilja u Zrenjaninu okupio veliki broj građana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Obradović: Rimljani pre 2000 godina pravili akvadukte, a Zrenjaninci danas piju mulj

     

    On je podsetio da je protestna šetnja završena jednosatnom blokadom gradske magistrale, kao najava novih radikalnih mera, a sve zbog ignorisanja zahteva protesta od strane vlasti.

     

    – Ove subote, Zrenjaninci će se okupiti kod kružnog toka, na putu za Beograd, pored fabrike „Linglong“. Ova kompanija, otkako je došla u naš grad, postala je sinonim za nasilje u gotovo svim mogućim oblastima, počev od nasilja nad pravnim poretkom i institucijama Republike Srbije, a na osnovu nelegalnog početka izgradnje objekata bez potrebnih dozvola, preko nasilja nad novinarima koji su fizički sprečavani da izveštavaju sa lica mesta, sve do onog najbitnijeg, a to je nasilje nad radnicima, koji su izloženi izuzetno teškim uslovima rada, nehumanim smeštajem i čestim povredama na radnom mestu – rekao je Dejan Janjić.

     

    Radnik još uvek u veoma teškom stanju

     

    Kako je istakao, pre tri nedelje se, tokom rada u fabrici, povredio naš sugrađanin koji je još uvek u veoma teškom stanju. Povodom tog nemilog događaja, Inspekciji rada u Zrenjaninu, Vladi Republike Srbije i kompaniji „Linglong“ podneti su zahtevi koji se, između ostalog, tiču pitanja odgovornosti za neretka povređivanja radnika u toj fabrici.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Od Inspekcije rada je dobijen odgovor da je postupak u toku, dok s druge dve adrese odgovor nije dobijen. Postavlja se pitanje – da li čelnici grada Zrenjanina više vole da provode vreme fotografišući se u krugu „Linglonga“ nego da se bave pravima njihovih sugrađana koji rade u toj fabrici – upitao je Janjić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Da vas ne finansira BND pa i da se pridruzimo vasoj brizi, a s obzirom da ste pijuni u rukama njihove industrijske obavestajne sluzbez odj…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika