• VIDEO: U Zrenjaninu održana debata uoči lokalnih izbora, učestvovali predstavnici tri liste

    Media i reform centar Niš, uz podršku portala zrenjaninski.com, organizovao je u Zrenjaninu debatu uoči lokalnih izbora, koji će u ovom gradu biti održani 2. juna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VIDEO: U Zrenjaninu održana debata uoči lokalnih izbora, učestvovali predstavnici tri liste
    Foto: Media i reform centar Niš/Printscreen

     

    U debati, održanoj u klubu „Zona“, učestvovali su Aleksandar Marton, ispred koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“, Sonja Pernat, ispred koalicije „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“, i Julijana Mrkonja Marić, iz Pokreta „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“.

     

    Pozivu koji smo uputili svim učesnicima predstojećih lokalnih izbora nisu se odazvali predstavnici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kao i predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara.

     

    Predstavnici izbornih lista koji su učestvovali u debati govorili su o gorućim problemima u gradu i rešenjima koja nude nijhove stranke i koalicije. Debatu je vodila novinarka Miroslava Pudar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na izborima u Zrenjaninu pet lista: Za 67 mesta u Skupštini bore se 253 kandidata

     

    Prva na izbornoj listi „Mi snaga naroda“ Julijana Marić kazala je da ovaj pokret na lokalne izbore u Zrenjaninu izlazi samostalno.

     

    – Imamo ozbiljan program, ali ono što bih ovom prilikom istakla je beskompromisna borba protiv mita, kriminala i korupcije, jer su baš u tome najveći problemi ovog grada. Sledeće za šta se zalažemo jeste da odbornici iza svojih odluka stoje imenom, prezimenom, obrazom, čašću, stručnošću, slobodom i imovinom, pa neće svako glasati onako kako mu kažu, nego će koristiti zdrav razum – kazala je Julijana Marić.

     

    Sonja Pernat je naglasila da i samo ime koalicije koju predstavlja – „I voda i sloboda“ – govori puno.

     

    – Bez slobode ne može više da se živi u ovom gradu, kao ni bez vode. Zalagaćemo se i za apsolutnu dostupnost primarne zdravstvene zaštite, koja sada nije dostupna svima, nego samo pojedincima i odabranima. Fokus će biti i na povratku mladih, malim i srednjim preduzećima, besplatnim udžbenicima i vrtićima – rekla je Pernat i dodala da će se ova koalicija boriti da Zrenjanin ne bude kolonijalna uprava, nego da budemo domaćini, kao što smo nekada bili.

     

    Aleksandar Marton iz koalicije „Zrenjanin protiv nasilja – Biramo Zrenjanin“ podsetio je da je samo za deset godina, između dva popisa, naš grad izgubio između 16.000 i 17.000 stanovnika.

     

    – Taj egzodus mora da prestane, ali mi bez stvaranja kvalitetnog i čvrstog konsenzusa u Skupštini grada Zrenjanina o najbitnijim pitanjima ne možemo očekivati da se bilo šta promeni – rekao je Marton i izrazio očekivanje da će opozicione liste na predstojećim izborima osvojiti 34 mandata u lokalnom parlamentu, što će biti čvrst temelj za promene u gradu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Media i reform centar Niš uoči lokalnih izbora debate organizuje i u Novom Sadu, Bujanovcu i Nišu.

     

    U nastavku pogledajte celu debatu u Zrenjaninu.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Zasto gradonacelnik Salapura nije predstavio svoju listu Zrenjanin sutra i sve svoje uspehe

    2. Заиста пристојна дебата на завидном нивоу. Одавно нисмо имали овакво представљање, а видимо и нова лица. Овде би се било ко из локалне власти тешко уклопио, навикнут на директиве „одозго“.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika