• Učesnici protesta blokirali put prema Beogradu, kod fabrike guma „Linglong“

    Učesnici sedmog po redu protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ blokirali su danas put Zrenjanin – Beograd, kod kineske fabrike guma „Linglong“.   Oni su poručili da je ova kompanija sinonim za nasilje od trenutka kada je došla u Zrenjanin, kako nad pravnim poretkom, institucijama Republike Srbije i novinarima koji su fizički sprečavani da izveštavaju sa lica […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Učesnici protesta blokirali put prema Beogradu, kod fabrike guma „Linglong“

    Učesnici sedmog po redu protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ blokirali su danas put Zrenjanin – Beograd, kod kineske fabrike guma „Linglong“.

     

    Oni su poručili da je ova kompanija sinonim za nasilje od trenutka kada je došla u Zrenjanin, kako nad pravnim poretkom, institucijama Republike Srbije i novinarima koji su fizički sprečavani da izveštavaju sa lica mesta, tako i nad radnicima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izmerena visoka koncentracija polena trave i koprive koja izaziva jake alergijske reakcije

     

    „Vodu nemamo, a šta ćemo sa vazduhom, zemljom, zakonima… Prvo zakoni naše zemlje, onda interesi investitora. Niko i ništa iznad zdravlja i života građana. Stop izgradnji fabrike Linglong“, pisalo je na velikom plakatu koji su nosili učesnici protesta.

     

    Mladi aktivista Dejan Janjić je pre nekoliko dana, najavljujući današnji protest, podsetio da se pre tri nedelje, tokom rada u fabrici „Linglong“, ozbiljno povredio naš sugrađanin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Građanski preokret je ocenio da je projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kako je izgradnju kineske fabrike autoguma „Linglong“ proglasila državna vlada, već godinama „ozbiljno, višestruko i raznovrsno nasilje nad prirodom i društvom“. Zbog toga je, smatraju u ovom udruženju, u Srbiji aktuelni protest protiv nasilja najlogičniji u Zrenjaninu, ispred „Linglonga“.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika