• U ČEMU JE PROBLEM SA PREČIŠĆAVANJEM VODE, PITA ZRENJANINSKA LSV

  ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradske vlasti, jer Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju predugo obećavanu zdravu pijaću vodu.       „Dok Beograd ima muzičku fontanu u čiju je izgradnju uloženo skoro dva miliona evra, voda je u Zrenjaninu zabranjena za upotrebu već duže od 13 godina. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U ČEMU JE PROBLEM SA PREČIŠĆAVANJEM VODE, PITA ZRENJANINSKA LSV

  ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradske vlasti, jer Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju predugo obećavanu zdravu pijaću vodu.

   

  ligaši lsv

   

   

  „Dok Beograd ima muzičku fontanu u čiju je izgradnju uloženo skoro dva miliona evra, voda je u Zrenjaninu zabranjena za upotrebu već duže od 13 godina. Rokovi, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta već dugi niz godina.

   

  Ugovor grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i italijanske kompanije „Gruppo Zilio“ za uslugu prečišćavanja pijaće vode, potpisan je početkom februara 2015. godine. Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom istekao je 12. oktobra 2015. godine.

   

  Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata, zatim do kraja 2016. godine, a najavljeno je da posle toga sledi probni rad postrojenja od najduže mesec dana“, navodi se u saopštenju zrenjaninskog LSV, uz podsećanje da je 15. juna ove godine pušteno u rad postrojenje za prečišćavanje vode.

   

  „Tom prilikom rečeno je da će voda iz postrojenja poteći odmah i da će se za nekoliko dana primetiti drastična razlika u kvalitetu vode, kao i da će voda dobiti na eliminaciji ukusa, mirisa, prozirnosti, a konačno skidanje zabrane upotrebe vode za piće biće onog trenutka kada se svi testovi završe. Takođe je rečeno da će to biti najbrže testiranje, nakon čega će se krenuti s jonizmenjivačima i po završetku tih analiza moći će da se pusti voda u gradski sistem.

   

  Prema najavama, voda će u sistemu vrlo brzo biti boljeg kvaliteta nego što je bila, neće imati miris i ukus i biće odstranjen arsen. Do 28. jula urađene su tri faze prečišćavanja vode, najavljena je četvrta faza za dve nedelje, a rečeno je da će prečišćena voda za piće biti puštena u mrežu za nekoliko nedelja. Ni danas, 19. septembra 2017. godine, građanke i građani Zrenjanina još uvek nemaju pijaću vodu, zaključuje se u saopštenju LSV, uz napomenu da ova stranka insistira da se građanima saopšti u čemu je problem i kako se planira njegovo rešavanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika