• Tri izborne liste nacionalnih manjina i samo jedan kandidat iz Zrenjanina

    Na prevremenim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani 17. decembra, učestvovaće i izborne liste koje su podnele nacionalne manjine.   Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu „Ujedinjeni za pravdu“, koju je podnela koalicija Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, čiji je lider aktuelni ministar za ljudska […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tri izborne liste nacionalnih manjina i samo jedan kandidat iz Zrenjanina

    Na prevremenim parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani 17. decembra, učestvovaće i izborne liste koje su podnele nacionalne manjine.

     

    Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu „Ujedinjeni za pravdu“, koju je podnela koalicija Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, čiji je lider aktuelni ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Početak predizborne kampanje u opštini Žitište: Širi se opozicioni savez

     

    Na ovoj listi nalazi se 65 kandidata za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Među njima je i profesor fizičkog vaspitanja i sporta Goran Kaurić iz Zrenjanina, koji se nalazi na 51. mestu.

     

    Na glasačkom listiću naći će se i izborna lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“. Od 22 kandidata za narodne poslanike sa ove liste, niko nije iz srednjeg Banata.

     

    Takođe, ni na listi „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“, od predloženih 60 kandidata, nema nikoga iz našeg okruga. Ovu koaliciju čine Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Građanska stranka Grka Srbije.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U našoj rubrici POLITIKA pročitajte ko su kandidati za narodne poslanike iz srednjeg Banata ispred drugih stranaka i koalicija.

     

    Raspuštena Skupština AP Vojvodine: Vanredni pokrajinski izbori 17. decembra

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin