• SDS: ODAVNO UPALJEN CRVENI METEOROLOŠKI ALARM ZA USEVE

  ZRENJANIN – Zbog suše, crveni meteorološki alarm za useve u srednjem Banatu odavno je upaljen, a vremenska prognoza za narednih desetak dana ne obećava ništa bolju situaciju, saopštio je Srđan Blagojević, predsednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu.     – U razgovoru sa ratarima i poljoprivrednicima sa našeg područja saznali smo da sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SDS: ODAVNO UPALJEN CRVENI METEOROLOŠKI ALARM ZA USEVE

  ZRENJANIN – Zbog suše, crveni meteorološki alarm za useve u srednjem Banatu odavno je upaljen, a vremenska prognoza za narednih desetak dana ne obećava ništa bolju situaciju, saopštio je Srđan Blagojević, predsednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu.

   

  Srđan Blagojević

   

  – U razgovoru sa ratarima i poljoprivrednicima sa našeg područja saznali smo da sa strepnjom i nadom gledaju u nebo, dok su poljoprivredni stručnjaci veoma oprezni u izjavama, s tim što se svi slažu da bez skorih padavina dobro biti neće, jer je na banatske njive palo znatno manje od prosečne količine padavina za ovo doba godine. Deficit vlage, u stvari, prisutan je u Banatu od početka ove godine – konstatuje Blagojević.

   

  Kako je istakao, očigledno je da klima dobija sasvim druge razmere i da je neophodno da država pomogne poljoprivrednicima koliko je u mogućnosti, subvencijama ili niskokamatnim kreditima, da bi svako mogao da ima šansu za dobrim sistemom za navodnjavanjem.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Благојевић је начео праву тему. Уместо што гледамо у небо и певамо додолске песме, требало би да улажемо у заливне системе. Колико је (не)искоришћен ДТД канал. Воде колико хоћеш, али наша власт незаинтересована да озбиљно покрене пољопривредну производњу. Уместо тога уносније им је да довлаче стране „инвеститоре“, плаћајући их папрено, уз узимање провизија. У ствари, реч је о организованој пљачки народа и државе, која, ако се настави овим темпом, мора довести до велике пропасти и трагедије

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika