• ŠANDOR ŠOMOĐI: Novo poskupljenje struje ide preko leđa građana

    Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije je kritikovao povećanje cene struje od 3,9 posto.   – Kao i uvek, sve ide po leđima građana. Struja poskupljuje samo za građanstvo, a ne i za industriju. Opterećenje je još i veće jer dolazi u vreme grejne sezone – kazao je Šandor Šomođi iz Kluba penzionera LSV. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŠANDOR ŠOMOĐI: Novo poskupljenje struje ide preko leđa građana

    Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije je kritikovao povećanje cene struje od 3,9 posto.

     

    – Kao i uvek, sve ide po leđima građana. Struja poskupljuje samo za građanstvo, a ne i za industriju. Opterećenje je još i veće jer dolazi u vreme grejne sezone – kazao je Šandor Šomođi iz Kluba penzionera LSV.

     

    Ligaši su upozorili da je materijalno-finansijski položaj penzionera ionako veoma loš. Kako ističu, oko milion penzionera živi sa manje od 200 evra mesečno.

     

    – Kada pogledamo kolika je potrošačka korpa, jasno nam je da oni od tog novca ne mogu da prežive – ocenio je Šandor Šomođi.

     

    Pročitajte još: Gradski odbor SDPS ukazao na probleme u naselju Mala Amerika

     

    Kako je naveo, penzioneri nemaju novca ni za lečenje niti za najosnovnije potrebe.

     

    – Danas su mnogi penzioneri na granici bede, jer od svojih malih primanja izdržavaju decu koja su ostala bez posla ili ga još uvek nisu ni našla. Penzioneri se ne hrane kako treba, ne greju se kako treba, a dažbine koje treba da plaćaju, stalno se povećavaju – navodi Šomođi.

     

    Klub penzionera LSV Zrenjanin pozvao je predstavnike vlasti da pokažu bar minimum odgovornosti i da, kada donose odluke, prvo razmisle o tome kakve će to posledice imati na najugroženije članove našeg društva.

     

    – Vlast mora misliti na penzionere i stvoriti im bolje uslove za život. Penzioneri zaslužuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, adekvatna primanja i dostojanstven život – zaključuje Šomođi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]