• Sa protesta poručeno: „Ne pristajemo da živimo u epizodi kriminalističke serije“

  „Nećemo pristati da živimo u epizodi kriminalističke serije gde se svakog dana suočavamo sa novim, strahovitim nasiljem. Želimo da pokažemo da smo bolji od onih koji kreiraju ovo što oni nazivaju državom“, poručila je suspendovana profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov na današnjem, osmom po redu protestu „Zrenjanin protiv nasilja“.   Ona je izrazila solidarnost sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sa protesta poručeno: „Ne pristajemo da živimo u epizodi kriminalističke serije“

  „Nećemo pristati da živimo u epizodi kriminalističke serije gde se svakog dana suočavamo sa novim, strahovitim nasiljem. Želimo da pokažemo da smo bolji od onih koji kreiraju ovo što oni nazivaju državom“, poručila je suspendovana profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov na današnjem, osmom po redu protestu „Zrenjanin protiv nasilja“.

   

  Ona je izrazila solidarnost sa tri, kako je rekla, hrabre osobe, koje ovih dana takođe prolaze kroz ozbiljnu torturu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Spomenik kralju Petru I Karađorđeviću već 17 godina krasi Trg slobode

   

  – To su inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije, koji su zaslužni za otkrivanje „Jovanjice“ i nezamislivog državnog skandala, kao i Katarina Petrović, vrlo hrabra policajka. Katarina je uspela da obavesti javnost kako oni koji su bliski vlastima prolaze nekažnjeno za različite vrste prekršaja i kriminala – navela je Jankov.

   

  Ona je okupljene građane podsetila i na svoj slučaj.

   

  – Prošlo je nešto više od 40 dana od kada sam suspendovana zbog poziva na protest „Zrenjanin protiv nasilja“, iako na tom plakatu nije bilo nikakvih stranačkih obeležja. Ovo je sve vrlo mučno, ružno i tužno, poprilično slično svemu onome kroz šta svi mi prolazimo u ovoj državi i ovom društvu. Odluka još nije doneta i moj status nije rešen. I dalje ne znam kakva će biti odluka direktora škole – rekla je Senka Jankov.

   

  Plantaža droge projekat od državnog značaja

   

  Na današnjem skupu govorio je i glumac Miljan Vuković, koji je kazao da na proteste dolazi, između ostalog, zato što grad skoro dvadeset godina nema vodu za piće.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Živimo u zemlji u kojoj se plantaža droge proglašava za projekat od državnog značaja. Vlasnik te plantaže šeta po državnim televizijama i brani ga čitav državni aparat. Istovremeno, inspektori koji su ga uhapsili se kriminalizuju i verovatno se planira i njihovo hapšenje. A za to vreme se prodaju reke, planine i vazduh, i EPS i Kosovo i Metohija. I to ne za šaku pirinča, nego za šaku vlasti – poručio je Vuković.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika