• SA KOJIM PRIČAMA STRANKE IDU PRED BIRAČE

    Političke partije su o ovome govorile prethodnih dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SA KOJIM PRIČAMA STRANKE IDU PRED BIRAČE

    ZRENJANINČlan Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Gaja Pozojević ocenio je na konferenciji za novinare da su liste čekanja u zdravstvenim ustanovama od nekoliko meseci pa do nekoliko godina nedopustive i naglasio da LSV ima efikasno rešenje kako se te one mogu smanjiti, a neke i potpuno eliminisati.

    glasanje

    – Rešenje je u integraciji privatnog zdravstva u jedinstveni sistem, jer bi na taj način građani jednako mogli da se leče i u privatnim i u državnim institucijama, čime bi se drastično smanjile liste čekanja – objasnio je Pozojević.

    Predstavnici Pokreta Levica Srbije u Zrenjaninu Milan Pernat, Miljan Čičić i Predrag Jeremić saopštili su da su krajem prošle nedelje podneli krivičnu prijavu protiv Ivana Bošnjaka, bivšeg gradonačelnika Zrenjanina, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja naneo štetu budžetu u iznosu većem od 450 hiljada dinara.

    – Nadamo se da će u ovom slučaju tužilaštvo, a nakon toga i sud, postupiti po zakonu, sprovesti istragu i kazniti odgovorne – poručili su oni.

    Na press konferenciji Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu medijima se obratila portparolka Alisa Kockar i podsetila na prelazak dvojice članova DS-a Srđana Barca i Marka Miškeljina u SNS.

    – Danas Barac radi u urbanizmu, a Miškeljin u Galeriji. Zato postavljamo pitanje da li je to ta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru zbog koje nemamo dovoljno lekara u zdravstvenim ustanovama, a imamo sredstava i mogućnosti da zaposlimo dva studenta – upitala je Kockar.

    Pokret napred Banat je saopštio da lista „Zrenjanin glavni grad Vojvodine“ dobija sve veću podršku građana, a da su ovu ideju podržali i organizacija Anonimusi, kao i Stranka Rusa Srbije.

    – Rođen sam u Zrenjaninu, lokal – patriota sam, to mi je izuzetno važno, jer treba svi da smo takvi koji smo rođeni u Vojvodini, a naročito u Banatu. Na taj način ćemo održati jedan politički, i uopšte kulturni nivo koji bi drugi da ugroze – istakao je Rastislav Vladimirovič Artamonov, poverenik Stranke Rusa Srbije.

    Srpska demokratska stranka (SDS) navodi da njen gradski odbor u Zrenjaninu nastavlja sa jačanjem stranačke infrastrukture i da je oformljeno još nekoliko mesnih odbora u selima.

    – Nadamo se da stranke koje dobiju poverenje građana neće slediti oprobani recept da brinu za građane samo za vreme predizborne kampanje. Ukoliko se samo jedna trećina silnih predizbornih obećanja ispuni, grad Zrenjanin će na mapi Srbije zauzeti jedno od najsvetlijih mesta – istakao je Darko Vujčin, predsednik Okružnog odbora SDS.

    Udruženje „Naš grad – naša stvar“ najavilo je da će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima i da je predalo izbornu listu pod nazivom „Naš grad naša stvar – Borba za vodu“.

    „Namera nam je da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo na jedini legalno mogući način sprovodili konstantan pritisak na gradske predstavnike, a u cilju otpočinjanja rešavanja najvećeg komunalnog problema u gradu – zdrave pijaće vode“, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika