• REAKCIJA OPOZICIJE NA KONSTITUTIVNU SEDNICU SKUPŠTINE GRADA

  SNS nikako da odluči koga će „pustiti“ u vlast, tvrdi DS

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – U gradu Zrenjaninu će ipak sve ostati po starom, iako je pre nedelju dana formirana nova – stara vlast, ocenila je portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar, dodajući da ni konstitutivna sednica nije mogla da bude održana unutar zakona.

  Skupština grada počela sa radom

  – Čini se da je to jednostavan zadatak, ali se ispostavilo da je ipak prezahtevan jer Srpska napredna stranka nikako da odluči koga će sve da „pusti“ u vlast – istakla je Kockar.

  Ovim povodom oglasio se i Inicijativni odbor Levice Srbije koji je saopštio da je konstitutivno zasedanje Skupštine Grada Zrenjanina obeležilo grubo kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi, jer je Skupština, kako se navodi u saopštenju, glasala samo o izboru gradonačelnika.

  „Kada odlučuje o izboru predsednika opštine, Skupština istovremeno odlučuje i o izboru zamenika predsednika opštine i članova opštinskog veća“, podseća Levica Srbije, najavljujući da će kao vanparlamentarna opozicija biti oštar kritičar kako vlasti, tako i opozicije koja treba da radi posao za koji su je građani delegirali.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika