• PREGOVORI OKO PODELE VLASTI

    Da li lokalni socijalisti „zatežu“ i šta planiraju da urade ako ostanu u opoziciji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Pregovori oko podele vlasti u Zrenjaninu nisu završeni, još uvek ne zna da li će u njoj participirati i socijalisti, ali ima najava da bi ova dilema mogla biti razrešena u narednih nekoliko dana.

    gradska-kuca

    – Odluka o izboru zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća još nije doneta i skinuta je sa dnevnog reda poslednje skupštinske sednice na zahtev gradonačelnika Čedomira Janjića. Gradonačelnik treba da odabere najbolji tim ljudi koji će predstavljati izvršnu vlast u Zrenjaninu, a zamenik gradonačelnika i većnici treba da budu deo njegovog tima. On će svakako pratiti razvoj pregovore i na republičkom i pokrajinskom nivou, pa bi već za narednih nekoliko dana mogli da imamo kompletnu sliku oko buduće koalicije, oko sastava Gradskog veća i izbora zamenika gradonačelnika – kaže predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Oliver Mitrović.

    I predsednik Gradskog odbora SPS u Zrenjaninu Željko Malušić potvrđuje da još nema konačnog dogovora oko podele vlasti u lokalu, ali i demantuje glasine o zategnutim odnosima sa zrenjaninskom SNS.

    – Pregovori jesu postojali, ali ništa konkretno se nismo dogovorili. Ne radi se ni o kakvom zatezanju, ili nekom nezadovoljstvu Socijalističke partije Srbije, zbog pitanja da li ćemo biti deo vlasti, ili nećemo. S obzirom na rezultat koji je Srpska napredna stranka ostvarila, mi uopšte nismo u situaciji da nekog ucenjujemo, kao što to plasira deo medija, niti nam tako nešto pada na pamet. Saradnja sa SNS je u prethodnom periodu bila dobra i ne vidim razlog da se ne nastavi i u budućnosti – naglasio je Malušić.

    Posebno značajno je da on isključuje mogućnost oponiranja SNS i u slučaju da ne bude dogovora oko podele vlasti.

    – U svakom slučaju mi nećemo biti opozicija SNS, čak i u slučaju da ne budemo deo vlasti. Podržavaćemo sve ono što bude u korist građana – isiče čelnik zrenjaninskih socijalista.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika