• Podanik služi, a građanin bira i ne apstinira

    Nedeljnom posetom Lukićevu, Građanski preokret iz Zrenjanina je priveo kraju višemesečnu akciju pod nazivom „Ja sam građanin, nisam podanik“, koju je sprovodio po manjim naseljima srednjeg Banata.   Aktivisti Građanskog preokreta su bez ikakve najave, medijske ili putem interneta, odlazili vikendom da razgovaraju s prolaznicima na ulici, da im „opipaju politički puls“ i da im […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Podanik služi, a građanin bira i ne apstinira

    Nedeljnom posetom Lukićevu, Građanski preokret iz Zrenjanina je priveo kraju višemesečnu akciju pod nazivom „Ja sam građanin, nisam podanik“, koju je sprovodio po manjim naseljima srednjeg Banata.

     

    Aktivisti Građanskog preokreta su bez ikakve najave, medijske ili putem interneta, odlazili vikendom da razgovaraju s prolaznicima na ulici, da im „opipaju politički puls“ i da im ponude povezivanje zarad razmene informacija i eventualnih zajedničkih aktivnosti.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Početak predizborne kampanje u opštini Žitište: Širi se opozicioni savez

     

    – Akciju ocenjujemo kao uspešnu, jer je stotinak ljudi stavilo svoj potpis iza izjave da su građani, a ne podanici, da se zalažu za istinsku demokratiju, politički pluralizam i poštovanje ljudskih prava, slobodu medija, pravnu državu, a to je je u atmosferi u kojoj živimo vrlo ohrabrujuće – ističe u izjavi za zrenjaninski.com Predrag Jeremić, član Glavnog odbora Građanskog preokreta.

     

    ja sam građanin nisam podanik
    Foto: Građanski preokret

     

    Članovi ovog udruženja nameravaju da nastave rad s građanima i u narednom periodu kako bi ohrabrili njihovu participaciju u izbornim procesima koji slede.

     

    – Dok podanici bespogovorno služe nekom gazdi ili lideru, građani su ti koji pitaju, sumnjaju, kritikuju, biraju i bivaju birani, ne apstiniraju od politike. Tu poruku želimo da jačamo i širimo jer je učešće građana u odlučivanju o svim važnim društvenim pitanjima naša osnovna misija – kaže Valentina Stojkov, aktivistkinja Građanskog preokreta.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U nedelju, 29. oktobra, Građanski preokret u Zrenjaninu organizuje debatu pod nazivom „Saradnja opozicije – od želje do stvarnosti“. Cilj debate je da se dođe do odgovora na pitanja da li je saradnja opozicije moguća, da li je ona neophodan i dovoljan uslov za promenu vlasti i mogu li se povući neke paralele s iskustvima iz devedesetih godina.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika