• Početak predizborne kampanje u opštini Žitište: Širi se opozicioni savez

    Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Demokratske stranke u Žitištu, ozvaničen je početak predizborne kampanje šest opozicionih stranaka koje su pre mesec dana potpisale dokument pod nazivom „Dogovor o saradnji“.   Lokalni potpisnici ovog sporazuma su Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Srbija Centar i Stranka Zajedno. Više detalja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Početak predizborne kampanje u opštini Žitište: Širi se opozicioni savez

    Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Demokratske stranke u Žitištu, ozvaničen je početak predizborne kampanje šest opozicionih stranaka koje su pre mesec dana potpisale dokument pod nazivom „Dogovor o saradnji“.

     

    Lokalni potpisnici ovog sporazuma su Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Srbija Centar i Stranka Zajedno. Više detalja o tom dokumentu možete PROČITATI OVDE.

     

    Konferenciju za novinare je otvorio Ljubo Petković (DS), koji je podsetio da su 8. septembra sve zvanično postojeće lokalne stranke, okupljene oko protesta „Srbija protiv nasilja“, potpisale „Dogovor o saradnji“.

     

    – Tada se šest političkih organizacija obavezalo na međusobno povezivanje definisano u sedam tačaka. Tako je započelo ovu za sada više nego plodotvornu saradnju. Podsećam da smo prva opština u Srbiji u kojoj je došlo do ovakve saradnje. Jedna od tačaka našeg dokumenta odnosila se na apsolutno saglasje u vezi sa prihvatanjem i ostalih političkih organizacija, udruženja i pojedinaca u našu grupaciju. Zato smo se danas okupili da obavestimo javnost o proširenju našeg saveza i početku kampanje. Poziv da se i zvanično uključi u ovaj tim je, na naše veliko zadovoljstvo, prihvatio Zoran Babić, predsednik udruženja „Begej Sveti Đurađ 1319“. Takođe, veoma nam je drago da se pridružio i Dragan Vranjin, predsednik Eko pokreta iz Srpskog Itebeja. Znamo da će se uskoro pridružiti još neke stranke, pokreti, udruženja i pojedinci – otkrio je Ljubo Petković.

     

    On je naglasio da predstavnici žitištanske opozicije danas zvanično kreću u predizbornu kampanju. Dodao je da to čine bez obzira kada će i koji izbori biti raspisani.

     

     

    Vrata širom otvorena i za sve ostale

     

    Branislav Medarević iz stranke Srbija Centar (SRCE) posebno je apostrofirao priključivanje dvojice predsednika veoma uticajnih udruženja ovom savezu i poželeo im dobrodošlicu.

     

    – Svesni smo da će Zoran Babić i Dragan Vranjin mnogo pomoći svojim pridruživanjem ovoj našoj grupaciji. Sigurni smo i da je ovo tek početak proširenja. Naša vrata ostaju širom otvorena za sve ostale stranke, udruženja i pojedince sa teritorije opštine Žitište – kazao je Medarević.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Milica Gverić iz Stranke Zajedno istakla je da je saradnja svih stranaka i pokreta potpisnica dokumenta „Dogovor o saradnji“ na izuzetno visokom nivou. Davor Grozdanović, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG), izrazio je zadovoljstvo uključivanjem velikog broja mladih u politički život u opštini Žitište.

     

    Na kraju, Petar Zrilić je u ime Narodnog pokreta Srbije (NPS) istakao da je zvanična kampanja ovih stranaka i pokreta počela na današnjem „Karavanu slobode“, to jest protestu „Srbija protiv nasilja“. Protest je održan kod Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika