• OPOZICIJA NEZADOVOLJNA RADOM SKUPŠTINE GRADA

    Odbornici Pokreta Dosta je bilo napustili zasedanje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Iz redova zrenjaninske opozicije stigle su kritike na račun vladajuće većine nakon ovonedeljne sednice Skupštine grada Zrenjanina.

    Gradska kuća
    Gradska kuća

    Odbornica Demokratske stranke Alisa Kockar istakla je da većina odbornika nije želela ni da razgovara o ideji da se građanima omogući da preko radija ili televizije prati sednice, kao ni o tome što Skupština već dva meseca krši Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut grada i Poslovnik o radu.

    Ona je zamerila i na tome što se skupštinska većina dogovorila da se naknadno u dnevni red uvrsti još šezdesetak tačaka u okviru kojih je razrešen velik broj direktora, predsednika i članova javnih preduzeća i ustanova, nakon čega su odmah imenovani novi.

    Odbornici Pokreta Dosta je bilo su, s druge strane, napustili treće zasedanje Skupštine grada, navodeći da to čine zbog „potpunog obesmišljanja rada odbornika i gušenja principa parlamentarne demokratije“.

    – Ne vidimo ni jedan razlog da se tačke dnevnog reda koje se tiču razrešenja i imenovanja na neku funkciju ne uvrste u redovne tačke dnevnog reda Skupštine za koje se materijal dobija uz poziv na sednicu, najkasnije 7 dana pre zakazivanja – naveo je predsednik odborničke grupe Pokreta Dosta je bilo Aleksandar Korovljev.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika