• Obradović: Rimljani pre 2000 godina pravili akvadukte, a Zrenjaninci danas piju mulj

    – U Srbiji su nasilje, prostakluk i agresija na najvišem nivou otkad pamtim. I niko se time ne bavi. Štaviše, to se podstiče – izjavio je profesor Beogradskog univerziteta i narodni poslanik Vladimir Obradović na današnjem, šestom po redu protestu „Zrenjanin protiv nasilja“, održanom u našem gradu.   On je poručio učesnicima protesta da se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Obradović: Rimljani pre 2000 godina pravili akvadukte, a Zrenjaninci danas piju mulj

    – U Srbiji su nasilje, prostakluk i agresija na najvišem nivou otkad pamtim. I niko se time ne bavi. Štaviše, to se podstiče – izjavio je profesor Beogradskog univerziteta i narodni poslanik Vladimir Obradović na današnjem, šestom po redu protestu „Zrenjanin protiv nasilja“, održanom u našem gradu.

     

    On je poručio učesnicima protesta da se na najplodnijoj zemlji koju imamo pravi prljava industrija. I to prljava po mnogo osnova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gradska vlast odobrila korekciju cena: Poskupljuje odvođenje otpadnih voda

     

    – Sramota je i što 120.000 dece, prema zvaničnim podacima, živi ispod granice siromaštva. Istovremeno dajemo 600 miliona evra za prenos Premijer lige i blizu milijardu evra za nacionalni stadion. Sramota je i da su plate prosvetnih radnika ispod republičkog proseka – istakao je Vladimir Obradović.

     

    Okupljenim građanima je poručio da ne želi da im priča o tome da je sramota što u Zrenjaninu nema pijaće vode.

     

    – Rimljani su na ovim prostorima pre 2000 godina pravili akvadukte, a danas Zrenjanin treba da pije mulj. I to samo zato što oni koji su odgovorni nemaju osećaj sramote i odgovornosti. Neko mora da odgovara zbog svega ovoga što se desilo. Jer, sve manje od toga bilo bi sramota – naglasio je Obradović.

     

     

    Jovan Rajić: Godinama ova država poklanja najbolju zemlju

     

    Advokat Jovan Rajić, predsednik Upravnog odbora Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), poručio je da su Zrenjaninci prethodnih godina bili najbolji svedoci onoga što se zove nedostatak pravne države.

     

    – Skoro dve decenije nemate pijaću vodu. Godinama ova država poklanja najbolju zemlju u Zrenjaninu i okolini za realizaciju privatnih interesa, uz obavezu da vlasnici fabrika pokušaju da zaposle određeni broj ljudi. Međunarodni, ozbiljni ugovori, na taj način se ne zaključuju – istakao je Jovan Rajić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

     

    Profesorka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ Olgica Rakić govorila je o svojim učenicima i njihovim uspesima na kraju školske godine.

     

    – Oni su razlog zbog kog moramo da se izborimo za ozdravljenje ovog društva u kom neće biti potrebna članska karta partije da bi dobili posao. U kom će za pošten rad biti pošteno plaćeni i u kom će pravda biti ista za sve – podvukla je Rakić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika