• Novo lice Vojvodine: Ono što zaradimo da podelimo na ravne časti

  Stranka Vojvođani LSV obratila se danas novim saopštenjem za javnost koje redakcija portala zrenjaninski.com objavljuje u celosti.   Svako ko je došao u Vojvodinu doneo je sa sobom svoje specifičnosti u kulturi, jeziku, običajima, tradiciji, a Vojvodina nas je ujedinila, uklopila i naučila toleranciji i zajedničkom životu. Zato smo oduvek bili sinonim za uređenost, rad […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novo lice Vojvodine: Ono što zaradimo da podelimo na ravne časti

  Stranka Vojvođani LSV obratila se danas novim saopštenjem za javnost koje redakcija portala zrenjaninski.com objavljuje u celosti.

   

  Svako ko je došao u Vojvodinu doneo je sa sobom svoje specifičnosti u kulturi, jeziku, običajima, tradiciji, a Vojvodina nas je ujedinila, uklopila i naučila toleranciji i zajedničkom životu. Zato smo oduvek bili sinonim za uređenost, rad i dobar život.

   

  Uprkos tome, neodrživ sistem centralizovane vlasti taj naš vojvođanski način života poslednjih decenija dovodi u pitanje. Zato ćemo se zalagati da ono što se stvori u Vojvodini i ostane u Vojvodini, da o raspodeli novca u našim gradovima i selima odlučujemo mi sami, a ne vlast u Beogradu.

   

  Znamo za šta se borimo, ali želimo da čujemo svakoga od vas iz svakog grada, varoši i sela koje su vaše potrebe.

   

  Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu – da naš vojvođanski način života ostavimo i našoj deci. Mi Vojvođani smo prava snaga Vojvodine.

   

  Na ravne časti

   

  Vrednim Vojvođanima centralna vlast u Beogradu već godinama vraća samo mrvice od onoga što uplate u budžet Srbije. Od pet dinara koje uplatimo, pokrajini se vrati samo jedan dinar! To je nepravda.

   

  Mi Vojvođani tražimo da ono što zaradimo u Vojvodini podelimo na ravne časti – trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama. Uspostavićemo ravnomernu raspodelu prihoda od poreza i doneti Vojvodini i njenim gradovima dovoljno novca za razvoj, a da pritom ne zanemarujemo obaveze prema državi. Čist račun, duga ljubav.

   

  Mi smo za drugačije organizovanu Srbiju, koja podrazumeva jednaku šansu za sve, za sistem koji je pravedniji, a koji ne favorizuje samo glavni grad. Ljudi žive i van Beograda. Zato se borimo za bolji status Vojvodine, koji bi Vojvođanima dao mogućnost da upravljaju svojim resursima i životima.

   

  I za to ćemo se boriti!

   

  Politički marketing

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika