• Nedopustivo zanemarivanje važnih dana iz perioda antifašističke borbe

    Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zanemarivanje važnih dana iz perioda antifašističke borbe, saopštio je portparol LSV Aleksandar Marton.   Kako je naveo, i ove godine se gotovo u potpunosti zaboravilo na Dan borca, a sličnu sudbinu doživljava i Dan ustanka građana Srbije.   – Javni prostor je prepun revizionizma i veličanja kolaboracionista iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nedopustivo zanemarivanje važnih dana iz perioda antifašističke borbe

    Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zanemarivanje važnih dana iz perioda antifašističke borbe, saopštio je portparol LSV Aleksandar Marton.

     

    Kako je naveo, i ove godine se gotovo u potpunosti zaboravilo na Dan borca, a sličnu sudbinu doživljava i Dan ustanka građana Srbije.

     

    – Javni prostor je prepun revizionizma i veličanja kolaboracionista iz Drugog svetskog rata. Narodnooslobodilačka borba se sve češće karakteriše kao „antisrpska“. S druge strane, Milan Nedić, Draža Mihajlović i Dimitrije Ljotić prikazuju se kao dobronamerne i unesrećene figure – tvrdi Aleksandar Marton.

     

    Pročitajte još: Formiran Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu

     

    On je istakao da je javnost nedavno bila svedok ranjavanja momka u Nišu, čiji je jedini greh bio nošenje majice sa antifašističkim natpisom.

     

    – Na protestnom skupu povodom tog nemilog događaja, grupa desnih ekstremista je vređala učesnike protesta, uzvikujući neprimerene parole, koristeći nacistički pozdrav uzdignutom rukom. LSV je zabrinuta zbog ovih tendencija u našem društvu i apeluje na razum. Zaboravljajući slavne dane antifašističke borbe, otvaramo prostor za desne ekstremiste. Milioni žrtava nacističkog i fašističkog ludila u Drugom svetskom ratu dovoljna su opomena – zaključuje Aleksandar Marton.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika