• MLADA ODBORNICA PANELISTKINJA NA FESTIVALU U PRIZRENU

  ZRENJANIN – Mlada odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Alisa Kockar bila je jedna od panelistkinja na DokuFestu, međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, održanom po 16. put u Prizrenu.     Tema je bila „Povezivanje, liderstvo, promena: mladi grade našu budućnost“, a o njoj su, pored Alise Kockar, govorili i Đuro Blanuša (RYCO […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MLADA ODBORNICA PANELISTKINJA NA FESTIVALU U PRIZRENU

  ZRENJANIN – Mlada odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Alisa Kockar bila je jedna od panelistkinja na DokuFestu, međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, održanom po 16. put u Prizrenu.

   

  odbornica
  Alisa Kockar

   

  Tema je bila „Povezivanje, liderstvo, promena: mladi grade našu budućnost“, a o njoj su, pored Alise Kockar, govorili i Đuro Blanuša (RYCO – generalni sekretar), Fatos Mustafa (RYCO – zamenik generalnog sekretara) i Rina Domi (odbornica u skupštini opštine Đakovica), dok je moderator bio šef misije OEBS-a na Kosovu Jan Braathu.

   

  „Pored formiranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), koja bi u budućnosti trebalo da predstavlja telo čiji je glavni zadatak da se bori za bolji položaj mladih u celom regionu, bilo je reči o važnosti učešća mladih u donošenju odluka. Nedovoljan broj mladih, a posebno mladih žena, zaista utiče na donošenje odluka na lokalu i povećanje tog broja trebalo bi da bude jedan od prioriteta vlasti“, navodi se u saopštenju zrenjaninskih demokrata.

   

  Demokrate su se osvrnule i na obeležavanje Međunarodnog dana mladih u Zrenjaninu, navodeći da je tim povodom održan izbor za Miss leta, sa čak 7 učesnica, i da se ponovo razgovaralo o Lokalnom akcionom planu pred skoro praznom salom.

   

  – Neophodno je da vlast postavi i poštuje prioritete. Zapošljavanje, mobilnost i primeri dobre prakse su ono što nama mladima zaista treba. Sada treba da se omogući da mladi školuju i nakon toga zaposle, sada treba da putuju i vide kakav je noćni život u Budimpešti, sada treba da vide druge mlade kako aktivno učestvuju u donošenju odluka i da se i sami aktiviraju. Nema vremena. Ako mladi to ne mogu sada da ostvare u Zrenjaninu, oni neće čekati. Prvom prilikom će da odu negde gde će biti cenjeni kao mladi, obrazovani ljudi željni života koji bi da rade, i šta će onda biti sa našim gradom – upitala je Alisa Kockar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika