• Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao zrenjaninsku kasarnu (Foto)

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Komandu za razvoj Banatske brigade u kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu.   Ministar Vulin istakao je, nakon obilaska, da Vojska Srbije sve svoje zadatke ispunjava u skladu sa zakonom i potrebama naše zemlje.   – Jedan od prioriteta u razvoju Vojske Srbije jeste i priprema […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao zrenjaninsku kasarnu (Foto)

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Komandu za razvoj Banatske brigade u kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu.

   

  Ministar Vulin istakao je, nakon obilaska, da Vojska Srbije sve svoje zadatke ispunjava u skladu sa zakonom i potrebama naše zemlje.

   

  – Jedan od prioriteta u razvoju Vojske Srbije jeste i priprema i opremanje našeg rezervnog sastava. Sve što radimo, radimo da bi naša vojska bila u stanju da se nosi sa svakim ko pomisli da ugrozi naš teritorijalni integritet i, uopšte, naš način života. Pripadnici Banatske brigade rade veoma dobar posao. Tehnika je ispravna, a ljudi su obučeni. To je ono što svakog od nas može da čini i ponosnim, ali i sigurnim da će naša budućnost biti mirna. To nas uverava i da će vreme u kome živimo biti stabilno i sigurno – naglasio je ministar odbrane.

   

  Prema njegovim rečima, svi pripadnici Vojske Srbije sa ponosom obavljaju svoje zadatke. Oni znaju da je njihova zemlja ponosna na njih, dodao je Vulin.

   

  ministar odbrane aleksandar vulin
  Foto: Ministarstvo odbrane

   

  Upoznavanje sa realizacijom zadataka

   

  Komandant Komande za razvoj Banatske brigade, pukovnik Nikola Dejanović, istakao je da je današnja poseta bila prilika da se ministar odbrane upozna sa realizacijom zadataka na ovom delu teritorije te jedinice.

   

  – Naš zadatak je da obezbedimo sve uslove za uspešnu i brzu realizaciju i izvršenje mobilizacije. Zadatak nam je i da obezbedimo obuku sa licima iz rezervnog sastava, kao i stalnog sastava i stvaranje sposobnosti za izvršenje zadataka iz sve tri misije naše vojske – naglasio je pukovnik Dejanović.

   

  Tokom posete Komandi za razvoj Banatske brigade, pukovnik Dejanović referisao je ministru odbrane o razmeštaju, misijama i zadacima, kao i težišnim zadacima te jedinice. Nakon toga je usledio obilazak kasarne „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“.

   

  U nastavku posete, Vulin je obišao i vojni kompleks „Silos“. Tamo je prisustvovao segmentima obuke lica iz rezervnog sastava i prikazu rada ekipe TRZ „Čačak“ na opravci tenkova.

   

  Današnjem obilasku prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović. Bio je prisutan i načelnik Uprave za ljudske resurse Generaštaba brigadni general Savo Iriškić.

   

  Komanda za razvoj Banatske brigade formirana je 2011. godine. Namenjena je za uspostavljanje osnove za narastanje i razvijanje operativnih sposobnosti ratne jedinice.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. kakvo poniženje za sve pripadnike zrenjaninskog garnizona, da im ovaj pajac dolazi u inspekciju. SRAMOTA šta je Vojska doživela – da dezerter bude ministar odbrane.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika