• LSV: Zanemarivanje antifašizma dovodi do jačanja ekstremne desnice

  Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu podsetio je danas na veliku važnost obeležavanja bitnih datuma iz perioda antifašističke borbe.   Na današnji dan, naime, pre 76 godina, Zrenjanin je oslobođen od nacističkog okupatora.   „Nažalost, i danas je naš javni prostor prepun jezika mržnje, netolerancije i ksenofobije. Želimo da država učini sve da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LSV: Zanemarivanje antifašizma dovodi do jačanja ekstremne desnice

  Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu podsetio je danas na veliku važnost obeležavanja bitnih datuma iz perioda antifašističke borbe.

   

  Na današnji dan, naime, pre 76 godina, Zrenjanin je oslobođen od nacističkog okupatora.

   

  „Nažalost, i danas je naš javni prostor prepun jezika mržnje, netolerancije i ksenofobije. Želimo da država učini sve da se osnaži kaznena politika za dela širenja svakog oblika mržnje. Ne želimo da na zgradama u Zrenjaninu gledamo grafite kojima se poziva na ubistva celih nacija. Ne želimo da gledamo uništene spomenike i rodne kuće narodnih heroja“, poručili su zrenjaninski ligaši.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dosta je bilo: Avenija Linglong je sramota za Zrenjanin

   

  LSV traži od gradskih vlasti i promenu odnosa prema samom 2. oktobru.

   

  „Zašto se danas ne održava svečana sednica Skupštine grada? Zašto nema javnog časa za učenike? Stavljanje borbe protiv fašizma u drugi plan dodatno jača desne ekstremiste, a to ozbiljna društva ne smeju dozvoliti“, zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora LSV u Zrenjaninu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin