• LSV: Sramna odluka o povećanju cene vrtića nije povučena

  Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej zatražili su od lokalne vlasti da povuče odluku o povećanju cene boravka dece u vrtićima. Opštinska vlast je, međutim, taj zahtev odbila.   – U vreme velikog pada nataliteta i ekonomske krize, podizanje cene boravka dece u vrtićima je vrlo pogrešna poruka. Umesto da nam primer […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  LSV: Sramna odluka o povećanju cene vrtića nije povučena

  Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej zatražili su od lokalne vlasti da povuče odluku o povećanju cene boravka dece u vrtićima. Opštinska vlast je, međutim, taj zahtev odbila.

   

  – U vreme velikog pada nataliteta i ekonomske krize, podizanje cene boravka dece u vrtićima je vrlo pogrešna poruka. Umesto da nam primer budu Novi Sad i Niš, koji su potpuno oslobodili roditelje ovih izdataka, naša vlast dodatno opterećuje budžet roditelja – poručila je odbornica LSV Smiljana Stančić.

   

  Ligaši su, inače, odluku o povećanju cene vrtića nazvali sramnom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Alisa Kockar (DS): Svima je jasno da fabrika vode neće proraditi

   

  Opštinski većnici i odbornici SO Novi Bečej odobrili su povećanje cena usluge boravka dece u vrtićima u okviru Predškolske ustanove „Pava Sudarski“.

   

  Usluga će biti skuplja za 15 posto, a novi cenovnik bi trebalo da stupi na snagu od 1. septembra.

   

  Tako će roditelji ubuduće za celododnevni boravak deteta od 1 do 3 godine plaćati 4.092,45 dinara mesečno, a za dete od 3 do 3,5 godine – 4.442, 45 dinara.

   

  Cena za poludevni boravak iznosiće 1.968,00 dinara, za pripremni celodnevni boravak 2.826,70 dinara, a za pripremni poludnevni boravak 1.109,75 dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Cena nije menjana od 2013, dakle punih osam godina. Razumem muku, ali smo bili prinuđeni na ovakav korak. Predškolskoj ustanovi nije odobrena cena koju je tražila, a ekonomska bi bila veća za 20 odsto u odnosu na dosadašnju. Ovo jeste udar na kućni budžet, razumem to. Međutim, činjenica je da cene idu gore i da neke stvari moraju da se ukalkulišu u to – poručio je predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika