• LSV: Nismo zaboravili Radio Zrenjanin

  Ligaši podsećaju na neizvesnu subinu ove medijske kuće

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podseća na neizvesnu sudbinu Radio Zrenjanina i poziva gradsku vlast da ne dopusti gašenje ovog medija.

  LSV

  „Ova radio stanica već 36 godina informiše građane, a poseban značaj za multikulturalni Zrenjanin imali su programski sadržaji koji su se pored srpskog, emitovali na mađarskom, rumunskom i slovačkom jeziku, a povremeno i na romskom i nemačkom. Radio Zrenjanin je direktno prenosio sednice Skupštine grada“, navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

  LSV podseća da postoji realna opasnost da prelaskom na rešenja predviđena novim medijskim zakonima, dođe do narušavanja stečenih prava u oblasti informisanja nacionalnih manjina.

  „Zato smatramo da se mora pronaći adekvatno rešenje za višejezične medije, kako bi se očuvao obim ostvarivanja prava manjina na informisanje na maternjem jeziku“, stoji u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika