• Lokalna politička scena u Zrenjaninu u prethodnih nedelju dana

  Kako je prethodnih dana izgledala lokalna politička scena u Zrenjaninu možete pročitati u našoj političkoj rubrici.   Pokret „Dosta je bilo“ bavio se javnom rasvetom, Liga socijaldemokrata Vojvodine vodom za piće, a Pokret „Metla 2020“ tržnim centrom na Bagljašu. U međuvremenu je osnovano i novo udruženje građana pod nazivom „Zdrav razum“.   POKRET „DOSTA JE […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lokalna politička scena u Zrenjaninu u prethodnih nedelju dana

  Kako je prethodnih dana izgledala lokalna politička scena u Zrenjaninu možete pročitati u našoj političkoj rubrici.

   

  Pokret „Dosta je bilo“ bavio se javnom rasvetom, Liga socijaldemokrata Vojvodine vodom za piće, a Pokret „Metla 2020“ tržnim centrom na Bagljašu. U međuvremenu je osnovano i novo udruženje građana pod nazivom „Zdrav razum“.

   

  POKRET „DOSTA JE BILO“: Nabavka javne rasvete „preko noći“

   

  Igor Ratković iz Pokreta „Dosta je bilo“ poručio je da je opšte poznata činjenica i javna tajna da se javne nabavke otvaraju i formiraju za unapred određenog izvođača. Kako je napomenuo, one se koriste kao način izvlačenja novca građana za interes pojedinca ili partije.

   

  – Ova pojava nije nastala sa ovom vlašću. To je bila forma delovanja i prethodne. Ono što razlikuje prethodnu i ovu vlast je samo način na koji se to izvodi. Sadašnja vlast te radnje obavlja ne skrivajući se, potpuno bahato i otvoreno. Pri tome, pokazuje svu moć koju trenutno oseća i sprovodi. Brojni su primeri koji potvrđuju ovu tvrdnju, ali najočigledniji je primer javne nabavke za unapređenje javne rasvete u Zrenjaninu – naveo je Ratković.

   

  Pročitajte još: Goran Knežević uputio otvoreno pismo građanima Zrenjanina

   

  LSV: Zahtevamo istinu o zrenjaninskoj vodi

   

  Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine i dalje odbija da učestvuje u radu Skupštine grada Zrenjanina. Ligaši takav postupak pravdaju time da vladajuća većina nije našla za shodno da u dnevni red uvrsti informisanje odbornika i građana o tome šta se dešava sa isporukom zdrave pijaće vode.

   

  „Smatramo da najmanje što građani zaslužuju jeste da čuju istinu o tome šta se dešava sa isporukom zdrave pijaće vode, ko je odgovoran za to što je još uvek nemamo, kao i kada će Zrenjaninci konačno dobiti zdravu pijaću vodu“, navodi u saopštenju Odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu.

   

  METLA 2020: Tržni centar na Bagljašu u lošem stanju

   

  Ljubiša Antić iz Pokreta „Metla 2020“ ukazao je na to da je tržni centar na Bagljašu trenutno u jako lošem stanju.

   

  – Krovovi prokišnjavaju, smeća ima u svakom ćošku, pa i u fontani. Otpadaju plafoni, zidovi se urušavaju, pločice po kojima gazimo se lome i nestaju iz dana u dan. Umesto lepote i multifunkcionalnosti ovaj projekat nam donosi sliku neke stare fabrike u fazi raspadanja – naveo je Antić.

   

  Pokret „Metla 2020“ je apelovao na gradske vlasti, ali i na mesnu zajednicu, da hitno reaguju i saniraju rizike po zdravlje građana.

   

  udruženje građana zdrav razum
  Osnivačka skupština Udruženja građana „Zdrav razum“

   

  ZDRAV RAZUM: Održana osnivačka skupština novog udruženja građana

   

  Politička scena u Zrenjaninu odnedavno je bogatija i za jedno udruženje građana. Nedavno je, naime, održana osnivačka skupština Udruženja građana „Zdrav razum“. Udruženje je, navodi se u saopštenju, osnovano kao izraz volje nezadovoljnih građana na ponašanje političkih stranaka koja po pravilu slepo izvršavaju naređenja vrha stranke, a što je uglavnom na štetu lokalnih zajednica.

   

  „Osnovni cilj udruženja je da okupimo mlade, poštene, vredne, preduzimljive i obrazovane, kao i starije, iskusne i ostvarene sugrađane koji su spremni da svoje raspoložive resurse usmere na razvoj kako grada tako i sela. Okupili smo se pod krilaticom četiri slova P – prkos, ponos, pravednost i poštenje“, ističe se u saopštenju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika