• LIGA KRITIKUJE GAŠENJE APOTEKA U SELIMA

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje trend gašenja apoteka „Apoteke Zrenjanin“ u naseljenim mestima na teritoriji grada Zrenjanina, saopštava ova politička partija.     – Apoteke su već zatvorene u Aradcu, Orlovatu, Tomaševcu, Jankovom Mostu, Mihajlovu, Farkaždinu i Knićaninu, a apoteke u Melencima, Botošu i Čenti su pod znakom pitanja, dok u Belom Blatu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LIGA KRITIKUJE GAŠENJE APOTEKA U SELIMA

    ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje trend gašenja apoteka „Apoteke Zrenjanin“ u naseljenim mestima na teritoriji grada Zrenjanina, saopštava ova politička partija.

     

    Dejan Čapo

     

    – Apoteke su već zatvorene u Aradcu, Orlovatu, Tomaševcu, Jankovom Mostu, Mihajlovu, Farkaždinu i Knićaninu, a apoteke u Melencima, Botošu i Čenti su pod znakom pitanja, dok u Belom Blatu apoteka radi dva dana nedeljno, a Lukino Selo nije ni imalo apoteku – navodi predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Dejan Čapo, uz podsećanje da nacrt Zakona o apotekarskoj delatnosti definiše da svako mesto do 4.000 stanovnika mora imati apoteku, kao i da će morati da budu otvorene apotekarske stanice sa zaposlenim stručnim licem za izdavanje lekova u svakom selu koje je najmanje pet kilometara udaljeno od najbliže apoteke.

     

    – Svi građani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i apotekarske usluge, bez obzira na to gde žive. Grad je dužan da obezbedi kontinuirano snabdevanje stanovništva lekovima i medicinskim sredstvima radi lečenja, poboljšanja i održavanja kvaliteta života pacijenta – poručuje Čapo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika