• LIČNI BUNT PRETOČEN U SATIRIČNE STIHOVE

    ZRENJANIN – Promocija zbirke satiričnih pesama „Njegova Srbija“, autora Milana Minje Pernata, održana je u svečanoj sali Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ u Zrenjaninu. Zbirka ovih pesama na satiričan, metaforičan i simboličan način opisuje glavne protagoniste takve politike u našoj zemlji. Zbirka pesama „Njegova Srbija“ je prvo delo Milana Minje Pernata koje je proizašlo iz njegovih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LIČNI BUNT PRETOČEN U SATIRIČNE STIHOVE

    ZRENJANIN – Promocija zbirke satiričnih pesama „Njegova Srbija“, autora Milana Minje Pernata, održana je u svečanoj sali Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ u Zrenjaninu.

    Zbirka ovih pesama na satiričan, metaforičan i simboličan način opisuje glavne protagoniste takve politike u našoj zemlji. Zbirka pesama „Njegova Srbija“ je prvo delo Milana Minje Pernata koje je proizašlo iz njegovih osećanja i ličnog bunta prema stanju društva u kome živimo.

    – Neke stihove sam malo plagirao, možete me zvati doktor Minja, ja bar priznajem da sam citirao i prepravljao. Ovo nije ništa gore o njihovih doktorskih disertacija – rekao je Milan Pernat.

    Autor negativne recenzije, jer i to je u satiri moguće, Dragoljub Draža Petrović, našalio se na svoj račun navodeći da je morao ozbiljno da izbacuje škakljive stihove. Ilustracije za knjigu je ustupio Predrag Koraksić Koraks.

    Na promociji su, pored brojnih građana, pisustvovali i Draža Petrović – glavni i odgovorni urednik lista „Danas“, Srđan Škoro – novinar i pisac, Borko Stefanović – predsednik pokreta Levica Srbije, i Željko Veselinović – predsednik sindikata „Sloga“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika