• Koalicija „I voda i sloboda“ predstavila sugrađanima svoj program za razvoj sela

    Koalicija „I voda i sloboda“, koja učestvuje na lokalnim izborima u Zrenjaninu, predstavila je sugrađanima svoj program za razvoj sela.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koalicija „I voda i sloboda“ predstavila sugrađanima svoj program za razvoj sela
    Sonja Pernat (Foto: I voda i sloboda)

     

    Kandidatkinja za odbornicu ispred koalicije „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“ Sonja Pernat dostavila je redakciji portala zrenjaninski.com saopštenje za javnost.

     

    Ovo saopštenje prenosimo u celosti.

     

    Inače, izborna lista „I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina“ na glasačkom listiću biće pod rednim brojem 4.

     

    Sela su srce gradske periferije, njihov razvoj jača lokalnu ekonomiju i obogaćuje društvenu strukturu grada, stvarajući uravnotežen i prosperitetan region. Lokalna vlast je sa svojim projektom „Da nam sela budu bliža“ potpuno udaljila selo od srca grada i time nametnula probleme koje želimo i možemo da rešimo. Preko deset godina apsolutne vlasti i nijedan rešen problem.

     

    Infrastruktura

     

    Unaprediti infrastrukturu koja povezuje sela sa gradovima, poboljšanje javnog prevoza, kako bi stanovnici sela, posebno đaci, lakše dolazili do grada.

     

    Sela bez kanalizacije u 21. veku mogu da predstavljaju ozbiljan zdravstveni i ekološki izazov. Zato je investiranje u infrastrukturu ključ za razvoj naših sela. Ispravna pijaća voda bila bi rešena regionalnim vodovodom.

     

    Zdravstvo

     

    Zdravstena dostupnost ambulanti u kojima bi lekari bili dostupni pet dana u nedelji i posebna nega za starije stanovnike. Mobilni timovi gerontološke službe. Redovni pregledi i mnogo veći akcenat na prevenciji.

     

    Poljoprivreda

     

    Ojačavanje naših poljoprivrednika, da budemo gazde, a ne sluge. Naš novac mora da ima prioritet da subvencioniše našu poljoprivredu. Kroz podršku za poljoprivrednike gde partijska knjižica neće određivati subvencije i pristup licitaciji državne zemlje. Edukacije po ugledu na razvijene zemlje o modernim tehnikama uzgoja, ekološkoj poljoprivredi, upravljanju farmama i korišćenju novih tehnologija.

     

    Sada se na nameštenim licitacijama daju subvencije onima koji nisu iz sveta poljoprivrede i tako slabimo granu koja treba da nam bude strateški važna. Finansijska podrška kroz subvencije i kredite najpre domaćim poljoprivrednicima. Pomoć poljoprivrednicima u plasmanu proizvoda kroz organizaciju lokalnih pijaca i uspostavljanje saradnje sa trgovinskim lancima na lokalu. Uspostaviti fondove za pomoć u slučaju prirodnih nepogoda ili drugih nepredviđenih situacija.

     

    i voda i sloboda
    Foto: I voda i sloboda

     

    Obrazovanje

     

    Poboljšati obrazovanje, kroz renoviranje škola i njihovu modernizaciju.

     

    Društveni život

     

    Omogućiti sadržajnije kulturne i sportske aktivnosti, organizovanje manifestacija, festivala i sportskih događaja, kako bismo poboljšali društveni život. Akcenat na društvenom životu mladih.

     

    Vraćanje mladih

     

    Vraćanje mladih na selo je od ključnog značaja, kroz subvencije mladim poljoprivrednicima, umesto da negujemo uvoznički lobi, kao što to radi ova vlast.

     

    Implementacijom ovih mera, sela bi mogla postati bolje mesto za život. Smanjili bismo migraciju ka gradovima, a naši poljoprivrednici bi dobili podršku koja im je potrebna za razvoj gazdinstava.

     

    Za razvoj sela sa reči na dela

     

    Ulazimo u infrastrukturu, zdravstvo, podršku poljoprivrednicima… Osigurajmo čistu vodu, moderne tehnologije i održive izvore prihoda. Novac koji se gubi u privatnim džepovima treba da bude uložen u razvoj naših domova, posebno novac od naftne rente za Melence i Elemir. Transparentnost i odgovornost. Budi glas za promene, tvoje selo to zaslužuje!

     

    I voda i sloboda – zaokruži broj 4

     

    Više vesti o predstojećim lokalnim izborima možete da pročitate u našoj rubrici POLITIKA.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin