• KO UČESTVUJE NA LOKALNIM IZBORIMA

    Ove političke stranke i pojedinci će se naći na izbornim listićima 24. aprila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KO UČESTVUJE NA LOKALNIM IZBORIMA

    ZRENJANIN – U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista. Gradska izborna komisija proglasila je 14 izbornih lista, što znači da će građani Zrenjanina na izborima 24. aprila imati mogućnost da buduće odbornike izaberu sa ovih lista. Na spisku su već poznate stranke ili koalicije, ali ima i nekih sasvim novih. Isto je i sa predloženim kandidatima: neki su već stari politički znanci, a ima i potpuno novih imena.

    skupština
    Barokna sala Gradske kuće

    Na izbornom listiću za lokalne izbore pod rednim brojem jedan biće lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, a na spisku kandidata našli su se, između ostalih, Goran Knežević, Čedomir Janjić, Saša Santovac, Miroslava Najdanovski kao nestranački kandidat i Slavko Šućurević, kao kandidat PUPS-a.

    Na drugom mestu biće lista Saveza vojvođanskih Mađara a, između ostalih, na listi su Jožef Stojko, Eva Požar Halas, Ervin Bakoš, Đula Madaras i Jožef Bukovič.

    Pod rednim brojem tri na listiću će biti lista SPS – Jedinstvena Srbija, a predloženi kandidati su, između ostalih, i Željko Malušić, Eleonora Marjanović, Dragan Tošić, Đorđo Prstojević i Radoslav Jocić.

    Četvrtu listu predala je Srpska radikalna stranka, a na listi su i Dalibor Radosavljević, Miloš Bitević, Dragan Gojgolović, Zorica Kontić i Saša Zorić.

    Pod rednim brojem pet biće lista Lige socijaldemokrata Vojvodine, a na njoj su, između ostalih, i Bojan Kostreš, Dejan Čapo, Aleksandar Marton, Vladimir Milošev i Tibor Vaš.

    Na šestom mestu je lista Demokratske stranke, a na njoj su Gordana Kozlovački, Goran Kaurić, Alisa Kockar, Zorica Vučković, Zdravko Deurić…

    Sedma je lista „Boris Tadić – Čedomir Jovanović – Savez za bolji Zrenjanin“, a na njoj su Jasmina Đorđev, Slobodan Goševski, Judita Popović, Siniša Marinac, Dejan Miladinov…

    Na osmom mestu našla se lista Dveri – Demokratska stranka Srbije, a na njoj su Zoran Sandić, Radoš Pejović, Sredo Pajić, Milan Kočalović, Borislav Gađanski…

    Pod rednim brojem devet na listiću za glasanje biće kandidati Levice Srbije, a na listiću su i Milan Pernat, Predrag Jeremić, Marija Papić Đurić kao nestranačka ličnost, Miljan Čičić i Ivan Trufunjagić.

    Na desetom mestu biće Ruska stranka, a na njoj su Simo Đaković, Ljubomir Putić, Milana Metikoš, Drago Đurić i Duško Savin.

    Na jedanaestom mestu je lista „Naš grad – naša stvar“, a na njoj su Dragana i Ljubomir Popović, Zdravko Vujasinović, Konstantin Grosu, Miodrag Bogunović…

    Na dvanaestom mestu biće lista Dinara – Drina – Dunav. Na njoj su, između ostalih, Nada Babić, Dragan Petrović, Željko Šojić, Svetlana Lojpur i Nenad Nikolić.

    Pod rednim broj trinaest biće lista „Dosta je bilo – Saša Radulović“, a na njoj su i Aleksandar Korovljev, Igor Ratković, Svetlana Vukobratović, Biljana Doroškov i Velemir Cvetkov.

    Poslednja će na listiću za glasanje biti lista pod nazivom „Zrenjanin glavni grad Vojvodine“. Na njoj su kandidati Stranke Rusa Srbije i Demokratskog pokreta Rumuna Srbije, između ostalih i Maria Ždrnja, Dragana Kljajić, Robert Kiš, Nadica Kopanja i Nataša Ždrnja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika