• Janjić jedini gradonačelnik iz Evrope koji je pozvan na skup u Šenjangu

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, bio je danas domaćin petočlanoj delegaciji kineskog grada Šenjanga, u okviru saradnje dva grada.   Tokom sastanka uručen mu je poziv da, kao jedini gradonačelnik iz Evrope, učestvuje na 18. godišnjoj konferenciji gradonačelnika u Šenjangu i tom prilikom predstavi Grad Zrenjanin i sve njegove potencijale.   „Pozivom je gradonačelniku Janjiću ukazana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Janjić jedini gradonačelnik iz Evrope koji je pozvan na skup u Šenjangu

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, bio je danas domaćin petočlanoj delegaciji kineskog grada Šenjanga, u okviru saradnje dva grada.

   

  Tokom sastanka uručen mu je poziv da, kao jedini gradonačelnik iz Evrope, učestvuje na 18. godišnjoj konferenciji gradonačelnika u Šenjangu i tom prilikom predstavi Grad Zrenjanin i sve njegove potencijale.

   

  „Pozivom je gradonačelniku Janjiću ukazana velika čast da promoviše Zrenjanin u gradu koji ima više od osam miliona stanovnika i predstavlja centar privrede, komunikacija, poslovanja i trgovine celog severoistočnog područja Narodne Republike Kine“, navodi se u saopštenju zrenjaninske lokalne samouprave.

   

  Tokom današnjeg razgovora bilo je reči i o nastavku saradnje, mogućim investicijama i projektima u različitim oblastima, u svetlu kapitalnih investicija na državnom nivou, koje se već realizuju u našoj zemlji uz učešće kineskih partnera i velikih kompanija iz te zemlje.

   

  Kinesku delegaciju predvodio je Čang Jinghui, potpredsednik Narodne političke konsultativne konferencije Komiteta Šenjanga, a u ime domaćina prijemu i razgovoru su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Duško Radišić, kao i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović.

   

  Inače, današnja poseta Zrenjaninu realizuje se u trenutku kada se s državnog vrha Republike Srbije najavljuje velika kineska investicija u našem gradu, od značaja za celu zemlju, i u očekivanju posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Narodnoj Republici Kini u septembru.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika