• Izbori za poslanike u Skupštini AP Vojvodine raspisani za 21. jun

  Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Redovni izbori za poslanike u vojvođanskom parlamentu biće održani 21. juna.   Ovu odluku Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izbori za poslanike u Skupštini AP Vojvodine raspisani za 21. jun

  Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Redovni izbori za poslanike u vojvođanskom parlamentu biće održani 21. juna.

   

  Ovu odluku Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

   

  Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu. To znači da je Vojvodina jedna izborna jedinica. Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana, ili grupe građana.

   

  Pročitajte još: Korekcija pokrajinskog budžeta uticaće na jednu investiciju u Zrenjaninu

   

  On je pozvao građane da 21. juna iskoristite svoje građansko pravo i obavezu. Pozvao ih je da izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

   

  Pastor je ponovo pozvao i učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, i na međusobno uvažavanje i poštovanje. Kako je rekao, izborna kampanja treba da bude zasnovana na programima i argumentima.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin