• Ištvan Pastor raspisao izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine

  Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je danas redovne izbore za poslanike vojvođanskog parlamenta za nedelju, 26. april. On je to učinio na osnovu Statuta i Pokrajinske skupštinske odluke o izborima poslanika u Skupštinu AP Vojvodine.   – Upravo sam, kao predsednik Skupštine AP Vojvodine, na osnovu ovlašćenja i obaveza koje mi nalaže Statut […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ištvan Pastor raspisao izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine

  Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je danas redovne izbore za poslanike vojvođanskog parlamenta za nedelju, 26. april. On je to učinio na osnovu Statuta i Pokrajinske skupštinske odluke o izborima poslanika u Skupštinu AP Vojvodine.

   

  – Upravo sam, kao predsednik Skupštine AP Vojvodine, na osnovu ovlašćenja i obaveza koje mi nalaže Statut AP Vojvodine i Pokrajinska skupštinska odluka o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine, raspisao redovne izbore za poslanike Skupštine AP Vojvodine. Izbore sam raspisao za nedelju, 26. april – poručio je Ištvan Pastor.

   

  Pokrajinski izbori se održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Autonomnoj pokrajini Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici. Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana, ili grupe građana.

   

  – Poštovane građanke i građani Vojvodine, želeo bih da vas pozovem da 26. aprila iskoristite svoje građansko pravo i obavezu, i izađete na birališta. Dajte svoj glas stranci, koaliciji, grupi građana po svojoj želji i volji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u narednom mandatu dobiti priliku da vas predstavlja u Skupštini AP Vojvodine – poručio je Pastor.

   

  Pročitajte još: Lokalna politička scena u Zrenjaninu u prethodnih nedelju dana

   

  On se u nekoliko rečenica obratio i svim strankama, koalicijama i grupama građana koji će ispuniti uslove i ući u izborni proces za pokrajinske izbore.

   

  – Skupština AP Vojvodine je parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju. U njemu se neguje međusobno uvažavanje i poštovanje. Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju. To je učinak svih 120 poslanika. I iz tog razloga pozivam sve na korektnu i kulturnu izbornu kampanju. Pozivam ih na borbu argumentima i programima – poručio je Pastor nakon raspisivanja izbora.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika