• Gradski odbor DSS o davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup

  Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu smatra da je davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup na jednu godinu potpuno pogrešno.   – Ratar ne može da primeni osnovne agrotehničke mere, kao što je plodored i đubrenje. Dovodi se u pitanje priprema zemljišta za setvu kao i sama setva. Na mnogim njivama za licitaciju još se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gradski odbor DSS o davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup

  Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu smatra da je davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup na jednu godinu potpuno pogrešno.

   

  – Ratar ne može da primeni osnovne agrotehničke mere, kao što je plodored i đubrenje. Dovodi se u pitanje priprema zemljišta za setvu kao i sama setva. Na mnogim njivama za licitaciju još se nalaze ostaci od suncokreta. Stoga se postavlja pitanje, kako i na koji način da ratar pripremi njivu za setvu u martu – kaže Zoran Sandić, predsednik Gradskog odbora DSS.

   

  On napominje da postoje brojne nepoznanice za nove zakupce, kao što su korišćenje pesticida prethodne godine, primena mineralnog i stajskog đubriva…

   

  Sandić pita i šta će biti sa 2.420 hektara plodne zemlje, koju je na 30 godina dobio nemački „Tenis“.

   

  – Po izjavama iz kompanije „Tenis“, oni zbog navodne bolesti svinja, odnosno svinjske kuge, ove godine neće ulaziti u posed zemljišta. Postavlja se pitanje ko će i kada dobiti tih 2.420 hektara ostavljenih „Tenisu“. Ili će možda ta zemlja ostati u parlogu – pita Sandić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika