• DS: RADNICI SE NAŠLI U APSURDNOJ SITUACIJI

  ZRENJANIN – Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu u ovonedeljnom obraćanju medijima pozabavio se štrajkom radnika u kragujevačkom „Fijatu“.     „Poslednjih dana smo mogli da vidimo stalne pozive državnog vrha upućene radnicima „Fijata“ da „pokažu ljubav prema Srbiji“ tako što će prekinuti štrajk, a sve u strahu da će italijanski investitor napustiti Srbiju i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DS: RADNICI SE NAŠLI U APSURDNOJ SITUACIJI

  ZRENJANIN – Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu u ovonedeljnom obraćanju medijima pozabavio se štrajkom radnika u kragujevačkom „Fijatu“.

   

  demokratska-stranka

   

  „Poslednjih dana smo mogli da vidimo stalne pozive državnog vrha upućene radnicima „Fijata“ da „pokažu ljubav prema Srbiji“ tako što će prekinuti štrajk, a sve u strahu da će italijanski investitor napustiti Srbiju i preseliti se u, recimo, Poljsku. To se sinoć konačno i dogodilo. Jedan od najzvučnijih komentara na ove izjave bio je da je za ljubav potrebno dvoje, a portparolka Alisa Kockar kaže da zrenjaninske demokrate smatraju da je ipak ta takozvana ljubav jednostrana“, navodi se u saopštenju zrenjaninskih demokrata.

   

  DS ističe da je u najmanju ruku apsurdna situacija u kojoj se radnici bune zbog malih plata i generalno loših uslova rada protiv stranog investitora koji dobija sve moguće subvencije i ne plaća većinu poreza, a država ih pritiska da prekinu štrajk, optužuje ih da nisu patriote i da će svojim ponašanjem ne samo oterati „Fijat“ nego i sve buduće investitore u Srbiji i samim tim sami snositi odgovornost za lošu ekonomsku situaciju u državi.

   

  Gradski odbor DS zaključuje da ni uslovi rada u Zrenjaninu nisu bolji nego u ostatku Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika