• DS: Poslovnik unosi strah među odbornike

  ZRENJANIN – Izmenom Poslovnika Skupštine grada, usvojenom na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, pravo da se čuju odbornici sužava se do krajnjih granica, podstiče se atmosfera straha i građanima se onemogućava da, direktno ili preko slobodno izabranih predstavnika, učestvuju u sprovođenju vlasti, navodi Gradski odbor Demokratske stranke u današnjem saopštenju za javnost. „Poznato je da su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Izmenom Poslovnika Skupštine grada, usvojenom na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, pravo da se čuju odbornici sužava se do krajnjih granica, podstiče se atmosfera straha i građanima se onemogućava da, direktno ili preko slobodno izabranih predstavnika, učestvuju u sprovođenju vlasti, navodi Gradski odbor Demokratske stranke u današnjem saopštenju za javnost.

  DS 1

  „Poznato je da su odbornici u mogućnosti da govore samo o usvojenim tačkama dnevnog reda. S obzirom na činjenicu da predsednica Skupštine saziva gotovo isključivo vanredne sednice, na čiji dnevni red odbornici ne mogu da utiču, delovanje opozicije smanjuje se na minimum. Zbog toga smo pisali šefu misije OEBS-a u Srbiji“, objašnjavaju zrenjaninske demokrate i dodaju da ni to nije bilo dovoljno za SNS i SPS, već su promenili i Poslovnik.

  Po mišljenju demokrata, disciplinske mere više nisu samo to, nego sada podsećaju na drakonske.

  „Ako vam izreknu opomenu, oteće vam 20 odsto, a ako vam oduzmu reč uzeće vam pola plate. Zaključak je da ako želite da dobijete platu, najbolje vam je da ćutite i glasate kako većina kaže“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Gradskog odbora DS-a u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika