• DS: KOJE MANIFESTACIJE SU BITNE ZA GRAD ZRENJANIN?

  ZRENJANIN – Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Miroslav Kalanj je na ovonedeljnom zasedanju ukazao na, kako je naveo, neracionalnu odluku o određivanju bitnih manifestacija za grad Zrenjanin, u kojoj su pobrojane isključivo manifestacije koje se odigravaju u gradu, bez ijednog jedinog događaja u selima. – Ovde imamo apsurdnu situaciju da je gradonačelnik pre […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DS: KOJE MANIFESTACIJE SU BITNE ZA GRAD ZRENJANIN?

  ZRENJANIN – Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Miroslav Kalanj je na ovonedeljnom zasedanju ukazao na, kako je naveo, neracionalnu odluku o određivanju bitnih manifestacija za grad Zrenjanin, u kojoj su pobrojane isključivo manifestacije koje se odigravaju u gradu, bez ijednog jedinog događaja u selima.

  Skupština grada Zrenjanina

  – Ovde imamo apsurdnu situaciju da je gradonačelnik pre nekoliko dana obišao Festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu, a da nje nema na ovom spisku. Nema ni dve najveće slave u Banatu, melenačke i perleske, ali zato se Bogojavljensko plivanje za Časni krst nalazi na spisku, iako je to crkvena svetkovina, a ne društvena. Ako vlast ne može da razdvoji crkvu od države, mi iz opozicije ćemo im rado pojasniti kako se to radi i šta piše u našem Ustavu, baš kao što smo ukazali i da ne postoji Srpska Nova godina, kao što su naveli u tekstu, već Nova godina po Julijanskom kalendaru – istakao je Kalanj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Da li to znači da neće biti ni „SREMČEVIH DANA“ u Elemiru!?
   Grad je velikim ulaganjem, preuzeo „elemirsku slavu“-„Veliku Gospojinu“, a, ako sada ne bude ni SEĆANJE NA S. SREMCA, krajem juna, ostaćemo u „žabokrečini kulture“!!! Nikako se ne poštuje i ne samo u kulturi, odnos „40 : 60=“, raspodele gradskog kolača, koji odgovara broju stanovnika „selo : grad“!!!???
   Zašto se ne iskoriste tzv. „zadružni domovi“, izgrađeni 50-ih, koje ima, skoro svako selo!? Ali tu treba i malo raditi, uz ideje osmišljavanja! To je već teže.
   Verovatno će i njih, neki privatnik, za „1 $“, kupiti!!!???
   Blago nama!
   Pozdrav iz Elemira!

   1. pobuniti se protiv takvih, sacuvati kulturu i nasledja , mnoga sela su propala zbog bahatih preduzetnika privatnika i drage nam drzave !

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika