• Deseti protest protiv nasilja: Zrenjaninci moraju da žive kao sav normalan svet

  U Zrenjaninu je juče održan jubilarni, deseti po redu protest „Zrenjanin protiv nasilja“.   Zrenjaninci su se i ovog puta okupili u Maloj Americi, kod gradskog jezera, zahtevajući odgovornost vlasti za rastuće nasilje u državi, ali i povodom brojnih afera koje potresaju Srbiju.   Na protestu su govorili glumac Miljan Vuković, operska pevačica Dragana Popović, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deseti protest protiv nasilja: Zrenjaninci moraju da žive kao sav normalan svet

  U Zrenjaninu je juče održan jubilarni, deseti po redu protest „Zrenjanin protiv nasilja“.

   

  Zrenjaninci su se i ovog puta okupili u Maloj Americi, kod gradskog jezera, zahtevajući odgovornost vlasti za rastuće nasilje u državi, ali i povodom brojnih afera koje potresaju Srbiju.

   

  Na protestu su govorili glumac Miljan Vuković, operska pevačica Dragana Popović, penzioner Jovan Tamburić, novinar Hanibal Kovač, advokatica Sara el Sarag i osnivač Pokreta Novi optimizam Branislav Guta Grubački.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Majka devojčice koja je diskriminisana u vrtiću: Sa našom decom se ne trguje!

   

  Glumac Miljan Vuković je rekao da je deseti protest u Zrenjaninu mali jubilej i da će građani biti uporni u svojim zahtevima. On je pročitao zahteve protesta, dodajući da na njih treba stalno podsećati pošto ih vlast ne čuje, jer je „nadmena, bahata i opijena moći“.

   

  Operska pevačica i aktivistkinja Građanskog preokreta Dragana Popović je poručila da ne žele vlast koja nas ubeđuje da smo ekonomski tigrovi, a standard nam je sve lošiji.

   

  – Ne želimo vlast koja nas ubeđuje da je govor prepun mržnje, uvreda i pretnji – normalno iznošenje političkog stava. Ne prihvatamo kontrolu medija i ne prihvatamo krađu na izborima. Ne prihvatamo ucene, pretnje i podmićivanje kao sredstva političke borbe. Ne prihvatamo kult ličnosti vladara, niti pokoravanje kao poželjno i lukrativno ponašanje u društvu. Zato protestujemo – rekla je Dragana Popović.

   

  deseti protest zrenjanin protiv nasilja
  Foto: Pokret Novi optitmizam

   

  Većina penzionera živi u bedi

   

  Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić je nosio transparent na kome je pisalo „Većina penzionera živi u bedi“. Tamburić je rekao da se više decenija unazad uništava penzioni fond, te da je do kulminacije došlo sa vlašću Aleksandra Vučića.

   

  – Od 2015. bez ikakvog srama zbog izgovorene laži i prevare, Aleksandar Vučić postaje ne majka, kako se predstavlja, nego maćeha penzionera. On najavljuje novčanu pomoć penzionerima po pravilu pred izbore. On komentariše sudske odluke – rekao je Tamburić.

   

  Zrenjanincima se obratila i advokatica Sara el Sarag, koja je upozorila da sledeće nedelje sledi „otimačina zemlje“, u vidu „konfiskacije kroz legalizaciju i eskproprijaciju“. Ona je rekla da se više ne izriču presude u ime naroda već „u ime javnog ili opšteg interesa“.

   

  deseti protest zrenjanin protiv nasilja
  Foto: Pokret Novi optitmizam

   

  Tamo neki advokat iz Kikinde…

   

  Novinar Hanibal Kovač je rekao da svi građani u Srbiji trpe nasilje, ali da oni na protestima čuvaju građansku savest.

   

  – Ne trpimo nasilje samo zbog toga što nema vode, već i zbog toga što tamo neki advokat iz Kikinde kadruje i raspoređuje svoje na ključnim mestima. Ali mi to znamo u Srbiji. Treba da kažemo da svaki grad ima svoje specifikume. Mi ovde Zrenjaninci moramo da izguramo ono što nam pripada. A to je da živimo kao sav normalan svet – poručio je Kovač.

   

  Osnivač Pokreta Novi optimizam Branislav Guta Grubački podsetio je na značaj desetog okupljanja građana Zrenjanina protiv nasilja i svega lošeg što se dešava u gradu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Ovo mesto na kome smo se okupili, kod gradskog jezera, proglašavamo kao slobodnu zonu novog slobodnog Zrenjanina. Okupljaćemo se i narednih nedelja i meseci. Ovo će bti mesto odakle će krenuti protesti koji će doneti neke nove momente. Doneće neke nove relacije i neki novi Zrenjanin – rekao je Grubački.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Дерпе-грађанери, џендеристи, небинарни, флуидни, еурофанатици и натољубци пробијају дно.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika