• DEMOKRATSKA STRANKA: Suočavamo se sa onima koji bi da falsifikuju istoriju

  Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, 2. oktobar 1944. godine, predstavlja i novi početak za naš grad i sve njegove građane, dan kada je antifašistička borba konačno uspela da pobedi ideologiju nacizma i kada je procvat mogao da počne, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke.   U saopštenju se podseća da je pre 72 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DEMOKRATSKA STRANKA: Suočavamo se sa onima koji bi da falsifikuju istoriju

  Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu, 2. oktobar 1944. godine, predstavlja i novi početak za naš grad i sve njegove građane, dan kada je antifašistička borba konačno uspela da pobedi ideologiju nacizma i kada je procvat mogao da počne, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke.

   

  U saopštenju se podseća da je pre 72 godine, takođe na jučerašnji dan, ovaj grad dobio ime po narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, a ubrzo se toliko razvio da je zapošljavao skoro duplo više ljudi nego danas i da je po izvozu mogao da se meri sa manjim državama.

   

  – No, umesto da ponosno slavimo ovaj dan kao dan kada smo konačno osvojili slobodu i da se radujemo budućnosti građenoj na čvrstoj osnovi, mi se suočavamo sa onima koji bi da falsifikuju istoriju. To su oni koji poriču vrednosti, važnost i domet antifašističke borbe, oni koji istorijske činjenice tumače kako im je volja – poručio je Goran Kaurić, presednik odborničke grupe zrenjaninskih demokrata.

   

  Alisa Kockar, odbornica demokrata, navela je da su joj oduvek bili zanimljivi dobrotvori tuđim novcem, odnosno davaoci tuđe krvi.

   

  – Koliko će te njihove igre da nas koštaju? Imamo li novca? Ako imamo, zašto ga onda ne koristimo za rešavanje vitalnih problema građana? Hoćemo li imati pijaću vodu ako promenimo ime grada – upitala je Kockar.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika