• Demokratska stranka Srbije u Žitištu napustila vladajuću koaliciju

  Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da izađe iz svih lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, pa tako i u Žitištu.   Ovu vest saopštio je danas potpredsednik DSS-a Zoran Sandić, inače zrenjaninski kadar te partije.   -DSS se uvek držala principa nemešanja državne, odnosno republičke politike, sa lokalnom politikom, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Demokratska stranka Srbije u Žitištu napustila vladajuću koaliciju

  Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da izađe iz svih lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, pa tako i u Žitištu.

   

  Ovu vest saopštio je danas potpredsednik DSS-a Zoran Sandić, inače zrenjaninski kadar te partije.

   

  -DSS se uvek držala principa nemešanja državne, odnosno republičke politike, sa lokalnom politikom, gde se donose odluke o lokalnoj infrastrukturi, putevima, kanalizaciji, vodovodu, tako da su odbori DSS-a imali autonomiju da sklapaju lokalne koalicije u zavisnosti od njihove procene i mogućnosti saradnje sa ljudima na lokalu iz drugih političkih opcija. Poslednjih nekoliko meseci, međutim, u fokusu se našla politika naših državnih organa prema rešavanju pitanja statusa naše južne pokrajine KiM, a za nas iz DSS-a to je pitanje svih pitanja, pitanje našeg suvereniteta, naše teritorije, identiteta, istorije, naroda. Republička vlast po svim izjavama najviših organa, po delima i potezima koje povlači, sprema javnost da, po diktatu zapada, preda KiM i potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom. Predsedništvo DSS-a je, zbog te i takve politike prema ovako krupnom pitanju, donela odluku da izađe iz svih lokalnih koalicija sa SNS-om i SPS-om u državi, pa tako i u Žitištu. Opštinski odbor DSS-a u Žitištu je ispoštovao takvu odluku stranke, iako smo imali korektnu saradnju i radili na razvoju opštine Žitište. Od svih lokalnih funkcionera, samo dva člana DSS-a su se oglušila o odluku stranke i oni su isključeni iz DSS – kaže Zoran Sandić, i ističe da je od 15 članova Opštinskog odbora DSS-a Žitište, njih 13 ostalo verno politici stranke, uključujući tu i dugogodišnjeg predsednika Opštinskog odbora Vladu Kovačevića.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika