• DEMOKRATSKA STRANKA: NIKO NIJE ZASTUPAO INTERESE MLADIH

    ZRENJANIN – Članica Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Teodora Tornjanski izabrana je u stalni sastav Saveta Demokratske omladine, tako da Zrenjaninci sada imaju dve predstavnice u tom Savetu.     – Mislim da je važno to što Zrenjanin konačno ima dve predstavnice mladih. U poslednjih nekoliko godina niko nije bio dovoljno hrabar da bi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DEMOKRATSKA STRANKA: NIKO NIJE ZASTUPAO INTERESE MLADIH

    ZRENJANIN – Članica Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Teodora Tornjanski izabrana je u stalni sastav Saveta Demokratske omladine, tako da Zrenjaninci sada imaju dve predstavnice u tom Savetu.

     

    ds

     

    – Mislim da je važno to što Zrenjanin konačno ima dve predstavnice mladih. U poslednjih nekoliko godina niko nije bio dovoljno hrabar da bi zastupao naše interese, čak ni kada mu je funkcija to nametala, i krajnje je vreme da se to promeni. Poražavajuća je činjenica da se i dalje u 21. veku, u veku novih tehnologija i eri interneta, Srbija susreće sa problemom odlaska mladih jer je država nemoćna da obezbedi osnovno pravo čoveka – pravo na rad. Dok stranački „vojnici“, bez adekvatne stručne spreme, ali lojalni režimu, zaposedaju direktorska mesta u javnim preduzećima i iz nehata ih uništavaju, država školuje ogroman broj stručnih ljudi koji migracijom u druge države dobijaju sve „na tacni“ – ocenila je Tornjanski.

     

    Od prošle godine, kada je izabrana za članicu Glavnog odbora, i Alisa Kockar je članica Saveta omladine po funkciji.

     

    -Veliki broj mladih u Zrenjaninu ima inovativne ideje za pokretanje biznisa i mi moramo da se borimo za klimu u kojoj taj biznis može i da se razvije sa što manje prepreka. Vlada uglavnom opravdan strah od neuspeha, ali naš je zadatak da se borimo protiv njega i da se pobrinemo da mladi sa evidencije u Nacionalnoj službi za zapošljavanje pređu na listu uspešnih preduzetnika i preduzetnica, ili nezamenjivih radnika i radnica u već postojećim firmama – istakla je Kockar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika