• DEMOKRATE TRAŽE ODGOVOR, ZAŠTO SIRENE NISU OGLASILE OLUJNU NEPOGODU

  ZRENJANIN – Dok prebrojavamo štetu koju nam je nanela „balkanska verzija Irme“, dok potražnja za crepom vrtoglavo raste, dok svaka druga kuća nenamenski je dobila bar kubik drva, možemo i da se zapitamo, a gde nam je sistem, navodi se u saopštenju zrenjaninskog ogranka Demokratske stranke.     “Znamo da država i sistem ne mogu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DEMOKRATE TRAŽE ODGOVOR, ZAŠTO SIRENE NISU OGLASILE OLUJNU NEPOGODU

  ZRENJANIN – Dok prebrojavamo štetu koju nam je nanela „balkanska verzija Irme“, dok potražnja za crepom vrtoglavo raste, dok svaka druga kuća nenamenski je dobila bar kubik drva, možemo i da se zapitamo, a gde nam je sistem, navodi se u saopštenju zrenjaninskog ogranka Demokratske stranke.

   

  ds demokrate

   

  “Znamo da država i sistem ne mogu ništa oluji koja čupa iz korena stabla obima većeg od metar i nosi krovne ploče po dvadeset metara u dalj. Ali, čemu nam onda služe one sirene koje jednom mesečno proveravamo da li su ispravne, a koje gotovo da nismo koristili od bombardovanja.

   

  U redu, te sisteme nam je ostavio još drug Tito, pa niti su najbolji, niti su najnoviji, ali ono što je bitno je: oni rade i imaju predviđen znak za elementarne i druge nepogode. Zašto onda nisu zasvirale?”, pitaju iz DS.

   

  -Niko ne može očekivati da baka od 80 leta zna da koristi „Fejs“ i da na osnovu pisanja drugara iz Novog Sada sazna da dolazi nevreme. Ako sam u Italiji mogao da dobijam SMS o tome da se očekuje zemljotres, mogu li u Srbiji bar da začujem sirenu kada dolazi tornado?

   

  Zaista nisam Meri Popins pa da imam potrebu da letim nošen vetrom uz pomoć raširenog kišobrana – kaže odbornik DS Miroslav Kalanj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika