• DEMOKRATE PREDLAŽU DA SE ODBORNICI ODREKNU NAKNADA

    ZRENJANIN – Lajtmotiv dvaneste sednice Skupštine grada Zrenjanina bila je priča o štednji, ali u isto vreme dodatno i nepotrebno trošenje novca, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke.     „Navodno su, zbog uštede, ukinuta mesta sekretara odborničkih grupa. Iako je to priča koju je vlast predstavila medijima, istina je nešto drugačija. Revizor je uočio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DEMOKRATE PREDLAŽU DA SE ODBORNICI ODREKNU NAKNADA

    ZRENJANIN – Lajtmotiv dvaneste sednice Skupštine grada Zrenjanina bila je priča o štednji, ali u isto vreme dodatno i nepotrebno trošenje novca, saopštio je Gradski odbor Demokratske stranke.

     

    odbornici
    Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada

     

    „Navodno su, zbog uštede, ukinuta mesta sekretara odborničkih grupa. Iako je to priča koju je vlast predstavila medijima, istina je nešto drugačija. Revizor je uočio nepravilnost kada je u pitanju finansiranje sekretarskih plata, dakle, nije bilo potrebe da se ukida funkcija kao takva“, navodi se u saopštenju zrenjaninskih demokrata.

     

    Ipak, na tragu potrebe za uštedom bila je i odbornička grupa Demokratske stranke. Odbornica Alisa Kockar je predložila da se svi odbornici odreknu svojih naknada, kao i da se ukinu naknade za članove radnih tela.

     

    – Ako sam ja, kao odbornica kojoj je ova naknada glavni izvor prihoda, spremna da ga se odreknem zarad dobrobiti grada, zaista ne vidim razlog zašto bi to bio problem za većinu mojih kolega. Jedna naknada ne može da napravi veliku razliku, ali njih 67… To je već druga priča. To je već više od 20 miliona dinara godišnje. Neto – istakla je Kockar, dodajući da je većina odbila ove predloge.

     

    Formiran je i Savet za razvoj grada Zrenjanina, a odbornik DS Goran Kaurić je predložio da se u Savetu nađu najbolji privrednici kojima naknada za rad ne treba, a koji žele da pomognu gradu.

     

    – Ako vlast ne može sama da ih okupi, mi se nudimo da pomognemo. Lično znam bar dvojicu uspešnih privrednika kojima bi članstvo u ovakvom telu bila kruna karijere i prilika da se još jednom dokažu – poručio je Kaurić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. A ja predlažem da Milovan Kockar vrati klupu koja je stojala ispred Naselje brigadira Ristića 9 a koju je odneo u mesnu zajednicu „Žarko Zrenjanin“.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika