• Demokrate bojkotovale sednicu Skupštine, ligaši je napustili

    Odbornici Demokratske stranke nisu prisustvovali ni jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina. Demokrate su ovakvu odluku obrazložile rečima da lokalni parlament nije skupština svih građana i da se u njemu ne donose odluke koje su u interesu građana.   „Ono što Srpska napredna stranka naziva demokratijom sušta je suprotnost istinskom demokratskom odlučivanju“, poručile su zrenjaninske demokrate […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Demokrate bojkotovale sednicu Skupštine, ligaši je napustili

    Odbornici Demokratske stranke nisu prisustvovali ni jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina. Demokrate su ovakvu odluku obrazložile rečima da lokalni parlament nije skupština svih građana i da se u njemu ne donose odluke koje su u interesu građana.

     

    „Ono što Srpska napredna stranka naziva demokratijom sušta je suprotnost istinskom demokratskom odlučivanju“, poručile su zrenjaninske demokrate u saopštenju za javnost.

     

    Odbornica DS Alisa Kockar prokomentarisala je i usvajanje Odluke o mesnim zajednicama. Ona tvrdi da je vlast mesnim zajednicama već oduzela svaku moć odlučivanja. Kako je navela, sistem je toliko centralizovan da ni toalet papir ne može da se nabavi bez odobrenja grada.

     

    Pročitajte još: Nikola Ćirić novi poverenik Omladine SPS-a u Melencima

     

    – Ipak, ni to im nije bilo dovoljno. Sad bi da otvore mogućnost da mali broj građana, na primer, svi članovi SNS-a sa teritorije jedne mesne zajednice podnesu zahtev za njeno ukidanje. Drugi članovi SNS-a u Skupštini mogu jednoglasno da usvoje taj zahtev. Ti članovi mogu na isti način i da formiraju novu mesnu zajednicu i tako sebi obezbede radno mesto. Komšije više neće morati ni da se pitaju. Novom odlukom i zvanično postaje nebitno šta građani misle – tvrdi Kockar.

     

    LSV: Vladajuća većina odbila dopunu dnevnog reda

     

    Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine napustila je 32. sednicu Skupštine grada Zrenjanina nakon što su predstavnici većine odbili da uvrste ijednu tačku predloženih dopuna dnevnog reda.

     

    „Odbornici LSV odbili su da glasaju za predlog budžeta. On ni ove godine nije razvojni ni investicioni, ali nije ni socijalno odgovoran. Ni predlog budžeta za 2020. godinu, kao ni za prethodnih nekoliko godina, nije realan, a iskustvo i brojni nerealizovani projekti koje su naprednjaci ostavili za sobom govore da je racionalno očekivati da će i projekti u 2020. godini doživeti istu sudbinu“, saopštili su zrenjaninski ligaši.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin