• Darko Vujčin pozdravio početak izgradnje stanova za izbeglice

  Koordinator Zajednice Srba Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Zrenjaninu Darko Vujčin pozdravio je početak izgradnje stambenog objekta sa 40 stanova, u Pančevačkoj ulici. Ovi stanovi se grade za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica.   – Ovom prilikom 40 porodica će dobiti krov nad glavom. One će rešiti svoje stambene, ali jednim delom i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Darko Vujčin pozdravio početak izgradnje stanova za izbeglice

  Koordinator Zajednice Srba Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Zrenjaninu Darko Vujčin pozdravio je početak izgradnje stambenog objekta sa 40 stanova, u Pančevačkoj ulici. Ovi stanovi se grade za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica.

   

  – Ovom prilikom 40 porodica će dobiti krov nad glavom. One će rešiti svoje stambene, ali jednim delom i egzistencijalne probleme. Zajednica Srba podržava svaku odluku Komesarijata za izbegla i raseljena lica da krene sa izgradnjom stanova. To je svakako i naše programsko načelo, da se pomogne raseljenim licima širom Srbije. Nadamo se da će Zrenjanin biti primer i ostalim gradovima da krenu u rešavanje problema izgnanih lica sa područja bivše Jugoslavije – istakao je Vujčin.

   

  On je poručio da je potrebno da izbegla lica budu izjednačena sa svim stanovnicima u Srbiji. Kako je dodao, vlast ne bi trebalo da ih se seti samo prilikom izlaska na biračko mesto.

   

  – Zbog toga je i osnovana Zajednica Srba Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da rešava probleme građana. Stoga pozivamo sva izbegla i raseljena lica da nam se pridruže i dođu u prostorije Zajednice, u Jevrejskoj ulici, da se prebrojimo, evidentiramo, aktiviramo i da pokažemo da u periodu koji je pred nama ništa više neće biti isto. Ne želimo da o našoj sudbini odlučuju drugi, već želimo da našu sudbinu uzmemo u svoje ruke – naglasio je Vujčin.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Ovih 30 godina se samo vodi računa o izbeglicama. DOSTA VIŠE! Ko će nama domorocima da pomogne?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika