• Aleksandar Korovljev: Pogrešna strategija rešavanja problema pijaće vode

  Odbornik Dosta je bilo u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Korovljev ocenio je da je strategija rešavanja problema pijaće vode u našem gradu pogrešna.   Komentarišući vest da je firma „Pannonian water“, iza koje stoji korporacija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kupila postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu, Korovljev je naglasio da je to trebalo da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aleksandar Korovljev: Pogrešna strategija rešavanja problema pijaće vode

  Odbornik Dosta je bilo u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Korovljev ocenio je da je strategija rešavanja problema pijaće vode u našem gradu pogrešna.

   

  Komentarišući vest da je firma „Pannonian water“, iza koje stoji korporacija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kupila postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu, Korovljev je naglasio da je to trebalo da učini država.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dušan Kokot podneo ostavku na mesto čelnika Građanskog preokreta

   

  – Ako uopšte postoji mogućnost da postrojenje za preradu vode proradi kako treba, grad je trebao da se založi da ga otkupi država. Umesto toga, strategija rešavanja problema pijaće vode gradske vlasti posle fijaska sa fabrikom vode ostala je ista. Da se pronađe novi privatni investitor koji će da uradi ono što prošli koji je pobedio na tenderu nije – poručio je Aleksandar Korovljev.

   

  Odbornik ove opozicione stranke je konstatovao da je sada, na mesto firme koja je pobedila na tenderu i koja je formalno morala da ispuni neke uslove, došlo preduzeće koje nije trebalo da ispuni nikakve uslove. Jedini uslov je bio da ima novac.

   

  – Treba da se vrati stari zakon o komunalnim delatnostima, koji je zbog zrenjaninske fabrike promenjen. Voda, kao i pre, treba da bude javno dobro, a ne privatna svojina. Da svim poslovima oko distribucije i prečišćavanja vode mogu da se bave samo javna preduzeća u vlasništvu države, odnosno lokalne samouprave – istakao je Korovljev.

   

  On je na kraju podsetio da je sa prethodnim vlasnikom raskinut ugovor o usluzi prečišćavanja vode.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Novi gazda, samim vlasništvom nad postrojenjem, ne stiče i pravo da prečišćava vodu za grad Zrenjanin – istakao je Korovljev.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. „С обзиром да Средњи Банат има оцедне подземне воде Карпатског слива богате тешким металима, а Јужни Банат има оцедне подземне воде Родопског слива без присуства тешких метала, орјентационо правцем: Вршачки брег, Велика Греда, Фрушка Гора, како је утврдио др Бранислав Букуров, очигледно је да је решење снабдевања здравом водом Средњег Баната у изградњи регионалног водовода.“ (Зрењанинци 18 година без воде за пиће, Петар Јакшић, Политика, 20.01.2022.)

  2. Izgradnjom fabrike vode pored Dunava, u selu Dubovac koje se nalazi između Kovina i Bele Crkve, rešiće se vodosnabdevanje celog Banata. Potreban kapacitet fabrike je 3 m3/s pijaće vode. Za celu Vojvodinu treba 10 m3/s. Toliko troši Beograd.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin