• ALEKSANDAR KOROVLJEV: Apoteku Zrenjanin nikada nisu vodili najbolji

    Predsednik odborničke grupe Pokreta Dosta je bilo u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Korovljev podsetio je da će se farmaceutskom delatnošću, kojom se bavila Javna ustanova „Apoteka Zrenjanin“, od sada baviti Zdravstvena ustanova „Apoteka Janković“.   Kako je naveo, svi objekti, a ima ih ukupno 32, ugovorom o koncesiji biće predati na upravljanje novosadskoj firmi. I […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ALEKSANDAR KOROVLJEV: Apoteku Zrenjanin nikada nisu vodili najbolji

    Predsednik odborničke grupe Pokreta Dosta je bilo u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Korovljev podsetio je da će se farmaceutskom delatnošću, kojom se bavila Javna ustanova „Apoteka Zrenjanin“, od sada baviti Zdravstvena ustanova „Apoteka Janković“.

     

    Kako je naveo, svi objekti, a ima ih ukupno 32, ugovorom o koncesiji biće predati na upravljanje novosadskoj firmi. I to na period od 15 godina. „Apoteka Janković“ pobedila je na tenderu koji je raspisan 16. novembra 2018. godine.

     

    – Osnovni razlog zbog kojeg je doneta odluka da se upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti dodeli koncesionaru je nelikvidnost i loše poslovanje zrenjaninske javne ustanove. Ako novom rukovodstvu pođe za rukom da uz sve preuzete obaveze posluje sa dobitkom, možemo zaključiti da je bilo potrebno samo uvesti red. To smo već imali. Najbolji primer je NIS, koji je bio dugogodišnji gubitaš sve dok je njime upravljala država. A postao je veoma profitabilan čim je prodat ruskoj kompaniji – naveo je Korovljev.

     

    On je istakao da je činjenica da Javnu ustanovu „Apoteka Zrenjanin“ nikada nisu vodili najbolji. Dodao je da postoje i objektivne okolnosti koje su znatno umanjile tržišnu konkurentnost JU „Apoteka Zrenjanin“.

     

    – Nabavka lekova putem tendera bila je obaveza samo za gradsku apoteku, a ne i za privatne. One mogu da se snabdevaju diskontno u veleprodaji. Zbog poslovne politike, gradska apoteka je radila i u selima, tamo gde nije ekonomski isplativo. Istini za volju, obavezu da obavlja delatnostu u svih 32 objekta preuzeo je i koncesionar, ali se nije obavezao da će tako biti do isteka perioda koncesije – istakao je Korovljev.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika